
hoofdingrediënten
rode poon
Rode poon
840
g
rode poon filets (60 g)
olie, boter
fleur de sel
Aardappel, courgette
7
st
nicola aardappelen (middel groot)
2
st
courgette
peper en zeezout
Tomatensalsa
6
st
pomodori tomaten
1
st
rode chilipeper
2
tk
oregano
1
st
limoen
tabasco
peper en zout
Korianderpesto
1
bs
koriander
20
g
pijnboompitten
20
g
parmezaanse kaas (geraspt)
1
tn
knoflook
1,5
dl
olijfolie extra vergine
peper en zout
bereiding
- Rode poon filet: Portioneer de rode poon in stukjes van 60 gr en kerf het vel van de filets in met een scherp mes.
- Aardappels/courgette: Snijd de aardappels in plakjes van 3 mm, kook net gaar en laat afkoelen.
- Snijd de courgette in 3 stukken.
- Snijd de courgette doormidden en verwijder de zaadlijsten, snijd de stukken daarna in reepjes.
- Kort voor uitserveren: Blancheer de reepjes courgette kort en bestrooi met peper en zout. Bestrooi de rode poon filets met fleur de sel en bak ze kort in olie en boter.
- Tomatensalsa: Rooster de tomaten en de peper in een oven van 180 graden totdat ze een beetje beginnen te kleuren.
- Verwijder de zaden uit de peper, pureer de peper met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met limoen, peper, zout en enkele druppeltjes tabasco naar smaak.
- Korianderpesto: Pureer de korianderblaadjes, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een blender of keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.
presentatie
- Schep een deel van de korianderpesto door de aardappelen en leg ze op een bord.
- Leg er de lauwwarme courgette op.
- Leg hierop de lauwwarme rode poon.
- Schep er de salsa en korianderpesto omheen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Corette Viognier, Domaine Bernard Defaix - Chablis


