Tussengerecht

Salade met rode poon

menu: juni 2014

14 personen

hoofdingrediënten

rode poon

Rode poon

840
g
rode poon filets (60 g)
olie, boter
fleur de sel

Aardappel, courgette

7
st
nicola aardappelen (middel groot)
2
st
courgette
peper en zeezout

Tomatensalsa

6
st
pomodori tomaten
1
st
rode chilipeper
2
tk
oregano
1
st
limoen
tabasco
peper en zout

Korianderpesto

1
bs
koriander
20
g
pijnboompitten
20
g
parmezaanse kaas (geraspt)
1
tn
knoflook
1,5
dl
olijfolie extra vergine
peper en zout

bereiding

  1. Rode poon filet: Portioneer de rode poon in stukjes van 60 gr en kerf het vel van de filets in met een scherp mes.
  2. Aardappels/courgette: Snijd de aardappels in plakjes van 3 mm, kook net gaar en laat afkoelen.
  3. Snijd de courgette in 3 stukken.
  4. Snijd  de courgette doormidden en verwijder de zaadlijsten, snijd de stukken daarna in reepjes.
  5. Kort voor uitserveren: Blancheer de reepjes courgette kort en bestrooi met peper en zout. Bestrooi de rode poon filets met fleur de sel en bak ze kort in olie en boter.  
  6. Tomatensalsa: Rooster de tomaten en de peper in een oven van 180 graden totdat ze een beetje beginnen te kleuren.
  7. Verwijder de zaden uit de peper, pureer de peper met de rest van de ingrediënten en breng op smaak met limoen, peper, zout en enkele druppeltjes tabasco naar smaak.
  8. Korianderpesto: Pureer de korianderblaadjes, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een blender of keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.

presentatie

  1. Schep een deel van de korianderpesto door de aardappelen en leg ze op een bord.
  2. Leg er de lauwwarme courgette op.
  3. Leg hierop de lauwwarme rode poon.
  4. Schep er de salsa en korianderpesto omheen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Corette Viognier, Domaine Bernard Defaix - Chablis

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten