Soep

Saffraansoep met pastis en coquilles

menu: januari 2012

14 personen

hoofdingrediënten

4
tn
knoflook
2
st
ui
50
g
risottorijst
30
tl
milde paprikapoeder
6
st
saffraandraadjes
3
tl
gedroogde tijm
2
st
sinaasappels
¾
dl
pastis
l
visbouillon
7
st
sint-jacobsschelpen
½
bs
platte peterselie
olijfolie
zout en peper

bereiding

  1. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp deze. Zet de sinaasappelrasp apart. Pers vervolgens deze sinaasappel en de andere sinaasappel uit.
  2. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden uien en de fijngehakte teentjes knoflook in 5 minuten op een laag vuur glazig. Schep de rijst, het paprikapoeder, de saffraan en de tijm erdoor en bak nog 3 à 4 minuten op een laag vuur.
  3. Schenk het sinaasappelsap en de pastis bij het rijstmengsel en laat het 2 minuten zachtjes sudderen. Voeg 1,5 liter visbouillon en 2 eetlepels sinaasappelrasp toe en laat het geheel 20 minuten heel zacht koken.
  4. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
  5. VLAK VOOR HET UITSERVEREN: Dep de coquilles droog met keukenpapier. Snijd ze horizontaal door en wrijf ze in met zout en peper. Bestrijk de coquilles met olijfolie en bak ze in 1 à 2 minuten bruin.

presentatie

  1. Schep de soep in voorverwarmde koffiekopjes.
  2. Leg de coquilles erin.
  3. Garneer met een blaadje platte peterselie.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten