
hoofdingrediënten
4
tn
knoflook
2
st
ui
50
g
risottorijst
30
tl
milde paprikapoeder
6
st
saffraandraadjes
3
tl
gedroogde tijm
2
st
sinaasappels
¾
dl
pastis
1½
l
visbouillon
7
st
sint-jacobsschelpen
½
bs
platte peterselie
olijfolie
zout en peper
bereiding
- Boen 1 sinaasappel schoon en rasp deze. Zet de sinaasappelrasp apart. Pers vervolgens deze sinaasappel en de andere sinaasappel uit.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden uien en de fijngehakte teentjes knoflook in 5 minuten op een laag vuur glazig. Schep de rijst, het paprikapoeder, de saffraan en de tijm erdoor en bak nog 3 à 4 minuten op een laag vuur.
- Schenk het sinaasappelsap en de pastis bij het rijstmengsel en laat het 2 minuten zachtjes sudderen. Voeg 1,5 liter visbouillon en 2 eetlepels sinaasappelrasp toe en laat het geheel 20 minuten heel zacht koken.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
- VLAK VOOR HET UITSERVEREN: Dep de coquilles droog met keukenpapier. Snijd ze horizontaal door en wrijf ze in met zout en peper. Bestrijk de coquilles met olijfolie en bak ze in 1 à 2 minuten bruin.
presentatie
- Schep de soep in voorverwarmde koffiekopjes.
- Leg de coquilles erin.
- Garneer met een blaadje platte peterselie.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


