hoofdingrediënten
14
st
oesters
500
g
runderfilet
2
st
bleekselderij (stengels)
4
st
lente-ui
50
g
eierdooier
500
g
aardperen
1
l
melk
1
st
norivel
1
bs
daikon cress
mosterd, ketchup, worcestershiresaus
peper en zout
marinade
1
dl
sojasaus
75
cl
mirin
1
tk
geraspte gember
1
dl
citroenolie
bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de marinade
- Borstel de oesters onder de kraan schoon met een staalborstel. Maak de oesters open en haal ze uit de schelp, leg de oesters met het vocht eerst even in een apart bakje en leg ze dan in de marinade. Zeef het overgebleven vocht uit het bakje en voeg dit ook toe aan de marinade. Laat ongeveer 1 uur marineren. Haal de oesters uit de marinade en kook de marinade in tot de helft zodat er een stroperige saus ontstaat.
- Snijd het vlees, de selderijstengels en de lenteuitjes fijn.
- Meng de ingrediënten van punt 3 en kruid naar smaak met mosterd, ketchup, worcestershiresaus, eierdooier, peper en twee eetlepels marinade.
- Schil de aardperen en kook ze gaar in de melk. Giet ze af wanneer ze gaar zijn.
- Pureer de aardperen en voeg een scheut room toe. Smaak af.
- Snijd het norivel in fijne julienne.
presentatie
- Schik de tartaar in een ring op het bord en leg er een gemarineerde oester op.
- Verdeel er de nori-julienne en enkele plukjes daikon cress over.
- Trek een streepje aardperencrème op het bord en druppel er wat van de tot saus ingekookte marinade bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


