
hoofdingrediënten
2500
g
runderstoverij(ispc)
200
g
ontbijtspek (dikke plakken)
5
st
uien
1½
l
palmbier
3
st
runderbouillontabletten (75 g runderfond)
bloem
boter
peper en zout
2
tn
knoflook
1
el
azijn
3
el
bruine suiker
4
tk
tijm
allesbinder
½
bs
peterselie
7
st
grote frietaardappelen
bereiding
- Snijd het ontbijtspek in blokjes en bak uit in wat boter. Schep de spekjes uit de pan en zet weg. Bewaar het bakvet, voeg nog een klont boter toe en bak hier het in stukken gesneden vlees in. Het vlees goed droogdeppen voordat het gebraden wordt!!
- Bak in een koekenpan de gesnipperde uien en voeg die bij het vlees. Voeg peper toe.
- Kook het bier in met de bouillontabletten/runderfond. Je moet 1 liter overhouden.
- Voeg de azijn, fijngesneden knoflook, suiker en tijm toe.
- Voeg de vloeistof bij het vlees en sluit de pan. Breng aan de kook en laat tenminste 2 uur sudderen op de doorkooktafel.
- Giet saus uit de pan in een saucière en bind die stevig en breng op smaak met peper en zout. Giet dit weer bij het vlees.
- Schil de aardappelen en snijd er Vlaamse frieten van.
- Bak de frieten de eerste keer op 140 graden voor, ze mogen niet bruin worden maar moeten wel wat kunnen garen. En bak ze vlak voor uitserveren een tweede keer op 180 graden.
presentatie
- Leg ronde stekers op de borden. Doe wat stoverij in de stekers. Bestrooi de stoverij met de uitgebakken spekjes en met wat fijngesneden peterselie.
- Leg op ieder bord 3 à 5 frieten. De rest van de frieten kunnen in schalen op tafel gezet worden.
- Verwijder de stekers voor uitserveren.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


