hoofdingrediënten
600
g
witlof
1
el
olijfolie
2
st
sjalotjes gesnipperd
1
l
runderbouillon
5
pl
bacon
2
st
eierdooier
1½
dl
room
2
dl
volle melk
peper en zout
bereiding
- Halveer het witlof en verwijder de harde kern. Snijd de rest in reepjes. Verhit de olijfolie en fruit het sjalotje met de witlof gedurende 3 minuten. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.2.Bak de plakjes bacon uit. Laat ze afkoelen en uitlekken op keukenpapier. Verkruimel de bacon.3.Pureer de soep in de keukenmachine, druk hem door een zeef en breng hem opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.4.Roer de eidooiers met de slagroom los en schenk er een soeplepel van de hete soep bij. Roer nog eens goed door en schenk het slagroommengsel dan in één keer door de soep. Roer goed.5.Haal de pan van het vuur en roer er een deel van de verkruimelde bacon door. Klop de melk in het pannetje schuimig met de staafmixer.
presentatie
- Verdeel de soep over 14 kleine amusekopjes en scherp er de opgeklopte melk op.2.Garneer met de bacon
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


