
hoofdingrediënten
750
g
ricotta
4½
dl
room
3
st
vanillestokjes
150
g
poedersuiker
225
g
gedroogde gewelde abrikozen
225
g
gekonfijte kersen (rood, groen, geel)
90
g
ongebrande, ongezouten hazelnoten
14
bl
munt
7
tk
rode bessen
koekjes
125
g
gepelde amandelen
1½
tl
bittere amandelaroma (7 g)
100
g
suiker
60
g
eiwitten
bereiding
- Klop de ricotta tot een luchtige mousse. Klop de room op met de uitgeschraapte vanillezaadjes en de poedersuiker. Meng de ricottamousse met de room.
- Bruneer de hazelnoten in een tefalpan lichtbruin.
- Hak de abrikozen, de kersen en de hazelnoten in zeer kleine stukjes en voeg toe aan het ricottamengsel.
- Doe het ricottamengsel in de siliconen muffinvormpjes. Druk goed aan en smeer glad af. Zet 10 à 15 minuten in de BlastChiller en daarna de in de vriezer. Zet het ijs een uur voor uitserveren in de koeling zodat het niet te hard is wanneer het uitgeserveerd wordt.
- Koekjes. Hak de amandelen zeer fijn en meng dit met 50 gr suiker en de bitter amandelaroma.
- Klop de eiwitten met de Kitchen-Aid zeer schuimig en voeg halverwege 50 gr suiker toe.
- Voeg beetje voor beetje al kloppend het amandelmengsel toe tot het een mooi glad mengsel is.
- Laat het geheel opstijven in de blastchiller en daarna in de koeling.
- Schep 28 kleine bolletjes op een bakmatje en bak af in een oven van 150 graden gedurende 30 à 45 minuten.
presentatie
- Druk het ricottaijs uit de siliconenvormpjes en plaats op een bordje.
- Garneer met een muntblaadje, een half takje rode bessen en 2 koekjes.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


