Nagerecht

Ricottaijs met fruit en amandelkoekje

menu: oktober 2009

14 personen

hoofdingrediënten

750
g
ricotta
dl
room
3
st
vanillestokjes
150
g
poedersuiker
225
g
gedroogde gewelde abrikozen
225
g
gekonfijte kersen (rood, groen, geel)
90
g
ongebrande, ongezouten hazelnoten
14
bl
munt
7
tk
rode bessen

koekjes

125
g
gepelde amandelen
tl
bittere amandelaroma (7 g)
100
g
suiker
60
g
eiwitten

bereiding

  1. Klop de ricotta tot een luchtige mousse. Klop de room op met de uitgeschraapte vanillezaadjes en de poedersuiker. Meng de ricottamousse met de room.
  2. Bruneer de hazelnoten in een tefalpan lichtbruin.
  3. Hak de abrikozen, de kersen en de hazelnoten in zeer kleine stukjes en voeg toe aan het ricottamengsel.
  4. Doe het ricottamengsel in de siliconen muffinvormpjes. Druk goed aan en smeer glad af. Zet 10 à 15 minuten in de BlastChiller en daarna de in de vriezer. Zet het ijs een uur voor uitserveren in de koeling zodat het niet te hard is wanneer het uitgeserveerd wordt.
  5. Koekjes. Hak de amandelen zeer fijn en meng dit met 50 gr suiker en de bitter amandelaroma.
  6. Klop de eiwitten met de Kitchen-Aid zeer schuimig en voeg halverwege 50 gr suiker toe.
  7. Voeg beetje voor beetje al kloppend het amandelmengsel toe tot het een mooi glad mengsel is.
  8. Laat het geheel opstijven in de blastchiller en daarna in de koeling.
  9. Schep 28 kleine bolletjes op een bakmatje en bak af in een oven van 150 graden gedurende 30 à 45 minuten.

presentatie

  1. Druk het ricottaijs uit de siliconenvormpjes en plaats op een bordje.
  2. Garneer met een muntblaadje, een half takje rode bessen en 2 koekjes.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten