Soep

Pompoen soepje met Kürbiskernöl

menu: oktober 2009

14 personen

hoofdingrediënten

1
st
hokkaido-pompoen
150
g
bloemige aardappels
10
st
jeneverbessen
2
el
boter
1
l
groentebouillon (van tabletten)
peper, zout
1
el
appelazijn
½
dl
kürbiskernöl (oostenrijkse pompoenpitolie ispc)
30
g
pompoenpitten
¼
bs
bieslook
1
dl
room

bereiding

  1. De jeneverbessen in de vijzel fijnwrijven, de aardappels en de pompoen schillen en in kleine stukken snijden.
  2. De pompoen en aardappelstukken en de fijngewreven jeneverbessen in wat boter aanzetten en blussen met de groentebouillon. 15 à 20 minuten laten garen.
  3. De soep pureren en op smaak brengen met de appelazijn en peper en zout.
  4. De bieslook fijnsnijden en de pompoenpitten in een tefalpan roosteren.
  5. Klop de room lobbig

presentatie

  1. Neem de amusesoepkopjes en doe in ieder kopje een kleine theelepel lobbig geslagen room.
  2. Giet de soep in de kopjes en bestrooi de soep met de bieslook en hooguit 3 pompoenpitjes.
  3. Druppel er wat Kürbiskernöl op.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten