
hoofdingrediënten
1
st
hokkaido-pompoen
150
g
bloemige aardappels
10
st
jeneverbessen
2
el
boter
1
l
groentebouillon (van tabletten)
peper, zout
1
el
appelazijn
½
dl
kürbiskernöl (oostenrijkse pompoenpitolie ispc)
30
g
pompoenpitten
¼
bs
bieslook
1
dl
room
bereiding
- De jeneverbessen in de vijzel fijnwrijven, de aardappels en de pompoen schillen en in kleine stukken snijden.
- De pompoen en aardappelstukken en de fijngewreven jeneverbessen in wat boter aanzetten en blussen met de groentebouillon. 15 à 20 minuten laten garen.
- De soep pureren en op smaak brengen met de appelazijn en peper en zout.
- De bieslook fijnsnijden en de pompoenpitten in een tefalpan roosteren.
- Klop de room lobbig
presentatie
- Neem de amusesoepkopjes en doe in ieder kopje een kleine theelepel lobbig geslagen room.
- Giet de soep in de kopjes en bestrooi de soep met de bieslook en hooguit 3 pompoenpitjes.
- Druppel er wat Kürbiskernöl op.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


