
hoofdingrediënten
900
g
kipfilet
3
tn
knoflook
3
el
lichte sojasaus (pearl river light soy)
4
el
arachideolie
2
dl
kokosroom
3
el
thaise vissaus
1
st
limoen
3
el
palmsuiker (korrels)
150
g
waterkastanjes
75
g
cashewnoten, geroosterd
2
st
sjalotten
5
st
djeroek poeroet blaadjes (diepvries)
¾
st
rode peper
2
st
lente-uitjes
2
st
krop sla
bereiding
- Leg de kip in een grote schaal, wrijf het vlees in met geperste knoflook, lichte sojasaus en 2 el arachideolie en laat 1 uur marineren.
- Verhit 2 el arachideolie in een pan en bak de kip aan beide kanten tot deze gaar is.
- Zet de kip apart om af te koelen.
- Verwarm de kokosroom, vissaus, limoensap en palmsuiker en roer tot de suiker is opgelost.
- Zet de saus apart tot gebruik.
- Snijd de kip in fijne reepjes en doe dit in een kom.
- Snijd de waterkastanjes in plakjes, hak de cashewnoten grof, snijd de djeroek poeroet blaadjes in zeer fijne reepjes, snijd de rode peper (zonder zaadjes) in kleine stukjes en snijd de sjalotjes zeer fijn.
- Voeg dit toe aan de kipreepjes.
- Was de sla, slinger hem droog en snijd in smalle reepjes.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
presentatie
- Leg op een bordje een bedje sla.
- Leg hierop het kipmengsel en dresseer dit met de kokosdressing.
- Garneer met de fijngesneden lente uiringetjes.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


