Soep

Pastinaak gevuld met geitenkaas in een tomatensoepje

menu: juli 2010

14 personen

hoofdingrediënten

7
st
pastinaken (grote pastinaken minimaal 6 à 8 cm diameter onderaan, per pastinaak moeten er 4 stukken van 2 cm dik om te vullen uitgesneden worden)
1
l
groentebouillon (van een tablet of bouillonpoeder)
300
g
zachte geitenkaas (zonder korst stevig genoeg om blokjes te snijden)
125
g
chorizo aan een stuk
1
bs
bieslook

soep

75
g
vers witbrood zonder korst
30
ml
rode wijnazijn
2
tn
knoflook
1
st
ui
1
st
komkommer
1
st
rode paprika
14
st
tomaten (pomodori tomaten)
1,5
dl
olijfolie extra vergine
zout en peper
28
bl
salie
grof zeezout en peper

bereiding

  1. Schil de pastinaken en snijd er 28 plakken van 2 cm dik uit. Hol iedere plak ietwat uit zodat er vulling in kan.
  2. De rest van de pastinaken brunoise snijden en gaar koken in gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.
  3. Kook de pastinaakplakken in de groentebouillon tot ze beetgaar zijn (na ongeveer 10 minuten). Laat uitlekken en afkoelen.
  4. Snijd de geitenkaas en de chorizo in fijne blokjes en meng dit met fijngesneden bieslook. Meng er naar smaak de pastinaak brunoise doorheen.
  5. Vul de uitgeholde pastinaken met dit mengsel.
  6. Maak in de keukenmachine (van het witbrood) fijn broodkruim. Voeg de azijn, de knoflook en de in grove stukken gesneden komkommer (met schil), ui, paprika en tomaten (verwijder de zaadjes) toe. Pureer het geheel tot een gladde massa. Passeer vervolgens door een puntzeef en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Als de soep te dik is, kunt u wat water toevoegen.
  7. Zet de soep 10 minuten in de blast-chiller om goed af te koelen.

presentatie

  1. Neem diepe borden en doe een laagje soep in de borden. Leg dan in ieder bord 2 gevulde pastinaken.
  2. Druppel in ieder bord nog wat olijfolie en strooi er wat zeezout en peper over.
  3. Leg op iedere gevulde pastinaak een blaadje salie.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten