Hoofdgerecht

Parelhoencurry uit de jungle

menu: oktober 2014

14 personen

hoofdingrediënten

parelhoenbouten, jasmijnrijst

parelhoencurry

14
st
parelhoenbouten
3
stng
citroengras
1/2
bs
lente-ui
3
st
sjalotten
2
st
punt paprika
300
g
kastanjechampignons
400
g
kousenband
3
el
groene curry ( let op naar smaak)
2
el
kurkuma
1,2
l
kokosmelk
6
st
limoenblaadjes(djeroek peroet)
2
el
vissaus
arachideolie
1/2
bs
koriander
zout

rijst

400
g
jasmijnrijst

bereiding

  1. Parelhoencurry: Kneus de citroenstengels en snijd de sjalotjes fijn.
  2. Snipper het witte deel van de lente-uitjes en houd het groene deel apart voor de garnering.
  3. Snijd de paprika in stukjes en de kastanjechampignons in plakjes.
  4. Snijd de kousenband in stukjes van ongeveer 10 cm.
  5. Verwarm olie in 2 stoofpannen, verdeel de parelhoenderbouten en bak ze lichtbruin aan.
  6. Doe ze alle 14 in een pan, voeg de sjalotten, het citroengras , fijngesneden paprika en champignons toe en blus af met kokosmelk.
  7. Meng hieronder de curry( let op smaak), kurkuma, vissaus en limoenblaadjes.
  8. Laat het geheel zachtjes stoven tot de parelhoenbouten gaar zijn.
  9. Als de bouten gaar zijn uit de currysaus halen en dan de kousenband toevoegen zodat ze in de saus kunnen garen.
  10. Laat de curry inkoken tot sausdikte of bind eventueel met allesbinder.
  11. Doe de bouten terug in de saus en voor uitserveren de gekneusde citroengrasstengels en de limoenblaadjes uit de stoofpot halen.
  12. Rijst: Breng water aan de kook( neem 2 x de hoeveelheid van de rijst aan water) en laat de rijst in ong. 20 minuten zachtjes garen.

presentatie

  1. Neem een timbaaltje, vul met rijst en stort dit aan de zijkant van het bord en leg de bout er tegen aan.
  2. Serveer de curry rondom de rijst en garneer af met wat reepjes groen van de lente-ui en een takje koriander. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Les Yeuses Syrah Cuvée Les Épices, Logis de la Giraudière

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten