dessert

Pannacotta van sinaasappel en soepje van citrusvruchten

menu: maart 2017

14 personen

hoofdingrediënten

sinaasappel

pannacotta

1
st
vanillestokje
6
bl
gelatine (klein formaat)
8
dl
room
2
st
perssinaasappel
100
g
suiker

koekje

75
g
poedersuiker
0,5
dl
sinaasappelsap
35
g
sesamzaadjes
30
g
gesmolten boter
15
g
bloem

soepje van citrusvruchten

2
stng
citroengras
75
g
fijne suiker
3
dl
zoete witte wijn, muscat de rivesaltes
1
st
perssinaasappel, sap en schil nodig
4
st
handsinaasappel
2
st
rode grapefruit
1
st
limoen, sap en schil nodig
1/2
bs
mint

bereiding

  1. Pannacotta: Snijd het vanillestokje open in de lengte en schraap het merg eruit.
  2. Pers de sinaasappel en gebruik het sap.
  3. Week de gelatineblaadjes in een ruime hoeveelheid koud water.
  4. Doe de room, de suiker, het vanillestokje en merg en het sinaasappelsap in een steelpan en breng aan de kook.
  5. Zorg ervoor dat de suiker goed is opgelost.
  6. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg al roerend toe aan de room.
  7. Giet het mengsel in ronde vormpjes en laat opstijven in de vriezer.
  8. Haal de pannacotta op tijd uit de vriezer en laat op kamertemperatuur komen
  9. Koekje: Doe alle ingrediénten in een mengkom en roer tot een glad beslag.
  10. Strijk het beslag met een paletmes flinterdun uit op een bakmat.
  11. Bak het koekje in de oven op 165ºC gedurende ongeveer 7 minuten.
  12. Laat het even afkoelen, snijd of breek het in de gewenste vorm en bewaar dit in een gesloten trommel.
  13. Soepje: Plet het citroengras en doe het met wat suiker in een sauspan en laat dit even zweten zonder te kleuren en blus af met de wijn.
  14. Voeg de rest van de suiker, geraspte schil,en sap van limoen en sinaasappel toe.
  15. Breng aan de kook en laat zachtjes trekken.
  16. Zeef het soepje en zet koel weg.
  17. Snijd de schil inclusief het wit van de sinaasappel en grapefruit af zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt.
  18. Snijd tussen de vliezen  mooie partjes uit de sinaasappel en grapefruit.

presentatie

  1. Haal de pannacotta uit de vormpjes en stort deze in een diep bord.
  2. Dresseer de partjes om en om in een cirkel rondom de pannacotta.
  3. Overgiet de partjes citrusvruchten met het soepje.
  4. Werk het af met een koekje en mint.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Muscat de Rivesaltes (2)

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten