
hoofdingrediënten
sinaasappel
pannacotta
1
st
vanillestokje
6
bl
gelatine (klein formaat)
8
dl
room
2
st
perssinaasappel
100
g
suiker
koekje
75
g
poedersuiker
0,5
dl
sinaasappelsap
35
g
sesamzaadjes
30
g
gesmolten boter
15
g
bloem
soepje van citrusvruchten
2
stng
citroengras
75
g
fijne suiker
3
dl
zoete witte wijn, muscat de rivesaltes
1
st
perssinaasappel, sap en schil nodig
4
st
handsinaasappel
2
st
rode grapefruit
1
st
limoen, sap en schil nodig
1/2
bs
mint
bereiding
- Pannacotta: Snijd het vanillestokje open in de lengte en schraap het merg eruit.
- Pers de sinaasappel en gebruik het sap.
- Week de gelatineblaadjes in een ruime hoeveelheid koud water.
- Doe de room, de suiker, het vanillestokje en merg en het sinaasappelsap in een steelpan en breng aan de kook.
- Zorg ervoor dat de suiker goed is opgelost.
- Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en voeg al roerend toe aan de room.
- Giet het mengsel in ronde vormpjes en laat opstijven in de vriezer.
- Haal de pannacotta op tijd uit de vriezer en laat op kamertemperatuur komen
- Koekje: Doe alle ingrediénten in een mengkom en roer tot een glad beslag.
- Strijk het beslag met een paletmes flinterdun uit op een bakmat.
- Bak het koekje in de oven op 165ºC gedurende ongeveer 7 minuten.
- Laat het even afkoelen, snijd of breek het in de gewenste vorm en bewaar dit in een gesloten trommel.
- Soepje: Plet het citroengras en doe het met wat suiker in een sauspan en laat dit even zweten zonder te kleuren en blus af met de wijn.
- Voeg de rest van de suiker, geraspte schil,en sap van limoen en sinaasappel toe.
- Breng aan de kook en laat zachtjes trekken.
- Zeef het soepje en zet koel weg.
- Snijd de schil inclusief het wit van de sinaasappel en grapefruit af zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt.
- Snijd tussen de vliezen mooie partjes uit de sinaasappel en grapefruit.
presentatie
- Haal de pannacotta uit de vormpjes en stort deze in een diep bord.
- Dresseer de partjes om en om in een cirkel rondom de pannacotta.
- Overgiet de partjes citrusvruchten met het soepje.
- Werk het af met een koekje en mint.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Muscat de Rivesaltes (2)


