
hoofdingrediënten
1,2
kg
ossenhaaspuntjes
2
el
maïzena
½
dl
rijstwijn
½
dl
sojasaus (pearl river dark soy)
1
bs
lente-uitjes
2
tn
knoflook
gemberwortel (3 cm)
300
g
shiitake
5
el
oestersaus
1
el
sesamolie
mie fang
300
g
fijne rijst noedels
300
g
winterwortel
1
st
ui
225
g
bamboescheuten
200
g
prei
200
g
taugé
½
dl
lichte sojasaus
bereiding
- Ossenhaaspuntjes: Roer in een kom de maïzena met de rijstwijn en de sojasaus door elkaar.
- Dep de ossenhaaspuntjes droog en snijd eventueel grote stukken doormidden. Schep de ossenhaaspuntjes door het mengsel van punt 1 en laat 30 minuten marineren.
- Snijd de lente-uitjes schuin in grove stukken.
- Maak de shiitake schoon en snijd in grove stukken.
- Pers de knoflook en snijd de gemberwortel ragfijn.
- Vlak voor uitserveren het vlees roerbakken in de arachideolie (ongeveer 1,5 minuut).
- Haal het vlees uit de pan.
- Roerbak de knoflook en de gember tot ze gaan geuren, niet laten bruinen!!
- Schep vervolgens de lente-ui en de shiitake erdoor en roerbak het geheel ongeveer 1 minuut.
- Voeg het vlees weer toe en verwarm kort met de oestersaus en breng op smaak met sesamolie.
- Mie fang: Snijd de winterwortel julienne.
- De bamboescheuten goed spoelen en daarna julienne snijden.
- De prei schoonmaken, het groen verwijderen, de steel eerst in de lengte snijden en dan in stukjes van 4 mm.
- De ui julienne snijden en de taugé schoonmaken.
- Wok de groente zeer kort beetgaar in arachideolie.
- Kook de noedels in kokend water, net niet gaar, giet af en spoel met koud water en laat daarna goed uitlekken.
- Meng vlak voor uitserveren de groenten en de noedels en verhit met de sojasaus in de wok (stand 2) zeer kort.
presentatie
- Leg wat mie in het midden van het bord en werk af met het vlees.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


