Hoofdgerecht

Ossenhaaspuntjes met oestersaus en mie fang

menu: januari 2013

14 personen

hoofdingrediënten

1,2
kg
ossenhaaspuntjes
2
el
maïzena
½
dl
rijstwijn
½
dl
sojasaus (pearl river dark soy)
1
bs
lente-uitjes
2
tn
knoflook
gemberwortel (3 cm)
300
g
shiitake
5
el
oestersaus
1
el
sesamolie
mie fang
300
g
fijne rijst noedels
300
g
winterwortel
1
st
ui
225
g
bamboescheuten
200
g
prei
200
g
taugé
½
dl
lichte sojasaus

bereiding

  1. Ossenhaaspuntjes: Roer in een kom de maïzena met de rijstwijn en de sojasaus door elkaar.
  2. Dep de ossenhaaspuntjes droog en snijd eventueel grote stukken doormidden. Schep de ossenhaaspuntjes door het mengsel van punt 1 en laat 30 minuten marineren.
  3. Snijd de lente-uitjes schuin in grove stukken.
  4. Maak de shiitake schoon en snijd in grove stukken.
  5. Pers de knoflook en snijd de gemberwortel ragfijn.
  6. Vlak voor uitserveren het vlees roerbakken in de arachideolie (ongeveer 1,5 minuut).
  7. Haal het vlees uit de pan.
  8. Roerbak de knoflook en de gember tot ze gaan geuren, niet laten bruinen!!
  9. Schep vervolgens de lente-ui en de shiitake erdoor en roerbak het geheel ongeveer 1 minuut.
  10. Voeg het vlees weer toe en verwarm kort met de oestersaus en breng op smaak met sesamolie.
  11. Mie fang: Snijd de winterwortel julienne.
  12. De bamboescheuten goed spoelen en daarna julienne snijden.
  13. De prei schoonmaken, het groen verwijderen, de steel eerst in de lengte snijden en dan in stukjes van 4 mm.
  14. De ui julienne snijden en de taugé schoonmaken.
  15. Wok de groente zeer kort beetgaar in arachideolie.
  16. Kook de noedels in kokend water, net niet gaar, giet af en spoel met koud water en laat daarna goed uitlekken.
  17. Meng vlak voor uitserveren de groenten en de noedels en verhit met de sojasaus in de wok (stand 2) zeer kort.

presentatie

  1. Leg wat mie in het midden van het bord en werk af met het vlees.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten