Tussengerecht
Open ravioli met pompoen, spinazie en kastanjechampignons
menu: april 2018
14 personen

hoofdingrediënten
pasta
400
g
bloem 00
4
st
ei
vulling
1
st
flespompoen
nootmuskaat
peper en zout
50
g
geraspte parmezaan
600
g
spinazie
dressing
10
g
gedroogde cepes
3
el
olijfolie extra vergine
1
el
balsamico azijn
2
el
soja saus
kastanje champignons
250
g
kastanjechampignons
1
tn
knoflook
parmezaan snippers
bereiding
- Pastadeeg. Maak het pastadeeg volgens algemeen recept met de KitchenAid en laat het een half uur rusten in plastic folie.
- TIP VOOR HET MAKKELIJK SCHILLEN VAN DE POMPOEN: Doe de pompoen in zijn geheel een half uur in een oven van 120°C.
- Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken. Kook de pompoen met een bodempje water gaar. Pureer de pompoen met een staafmixer en breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout en de geraspte Parmezaan. Doe de puree over in een spuitzak en zet in de warmhoudkast tot gebruik.
- Was de spinazie en slinger deze droog. Wok deze vlak voor uitserveren in wat boter of olie. Breng op smaak met peper en zout.
- Open ravioli. Verdeel het pastadeeg in 6 delen en draai er 6 plakken van beginnend met de dikste stand en eindigend op stand 6.
- Leg de pastastroken op een met bloem bestoven werkbank.
- Steek, met behulp van een ravioli steker met een doorsnede van 6 cm, 56 rondjes uit de pastastroken (4 per persoon).
- VLAK VOOR UITSERVEREN: Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de pastarondjes gaar.
- Dressing. Week de cèpes tenminste 15 minuten in een klein beetje gekookt water. Klop voor de dressing de olijfolie, de balsamico azijn en de sojasaus door elkaar. Haal de cèpes uit het water en knijp deze uit. Snijd ze in zeer kleine stukjes en voeg toe aan de dressing. Voeg naar smaak eventueel nog wat van het weekvocht toe (pas op met zand).
- Garnering. Pers een teen knoflook. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren. Bak ze in wat olie of boter gaar en voeg op het laatste de uitgeperste teen knoflook toe. Let op: de knoflook mag niet bruin worden. Breng de champignons op smaak met peper en zout.
presentatie
- Bouw op elk bord de open ravioli als volgt op: Leg een pastarondje op het midden van het bord. Leg hier een hoopje spinazie op. Leg hier een pastarondje op. Spuit hier een hoopje van het pompoenmengsel op. Leg er een pastarondje op. Leg hier een hoopje spinazie op. Leg hier een pastarondje op. Spuit hier tot slot een hoopje van het pompoenmengsel bovenop. Leg er wat Parmezaansnippers op.
- Schep de gebakken kastanjechampignons om de ravioli heen.
- Nappeer tot slot met de dressing.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Villa Wolf – Pinot Blanc, Viognier


