
hoofdingrediënten
basis recept voor 15 crêpes
100
g
bloem
2
dl
melk
1
dl
water
1
el
suiker
3
st
eieren
1
st
eierdooier
25
g
boter
½
tl
zout
crêpes à la normande
4
st
citroenen
120
g
boter
1
kg
stevige appels
4
el
rozijnen
4
el
geroosterd amandelschaafsel
6
el
calvados
saus
1
fl
appelsap
100
g
suiker
50
g
boter
5
el
marsala
ijs
7
st
eierdooiers
200
g
suiker
2½
dl
melk
5
dl
slagroom
1
st
vanillestokje
bereiding
- Van de ingrediënten een glad beslag roeren, wat goed vloeibaar is.
- Minstens een uur laten rusten zodat de bloem kan uitzetten, af en toe doorroeren, zodat de bloem goed mengt.
- Appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden. Met het sap van een citroen besprenkelen zodat ze niet verkleuren.
- Sap van de overigen citroenen verwarmen met de boter, appels met de rozijnen de en het licht gebruinde amandelschaafsel zachtjes laten stoven en op smaak brengen met de calvados en suiker. Niet te gaar stoven, laten afkoelen.
- Boter en suiker smelten en licht laten karamelliseren met wat appelsap en marsala afblussen, zonodig saus iets binden.
- IJs maken door eierdooier en suiker met een mixer tot een wit lint te kloppen. Vanillestokje spijten en in de melk trekken. Room toevoegen. Even koken en een deel bij de eimassa gieten. Dan het geheel op een zacht vuur binden, mag niet meer koken en vervolgens laten afkoelen. In de ijsmachine ijs draaien.
- Crêpes bakken, dakpansgewijze opstapelen en warm houden.
presentatie
- Crêpes op een bordje leggen voor de helft vullen met het appelmengsel en dicht vouwen.
- Saus er over gieten en een ijsbolletje toevoegen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


