Voorgerecht

Mulfilet met couscous en gepofte tomaatjes

menu: april 2018

14 personen

hoofdingrediënten

Mulfilet

14
st
rode mulfilet à 70 gram
beurre culinair

Couscous

300
g
parelcouscous
1
bk
tipasperges
1
st
granaatappel
maroccan rub (merk nomu)
olijfolie

tricolore tapenade

50
g
zwarte olijven
50
g
groene olijven
20
g
zongedroogde tomaten
8
g
kappertjes
1/2
tn
knoflook
3
el
olijfolie extra vergine
20
g
geraspte parmezaan

gepofte tomaatjes

500
g
kleine trostomaatjes
1
tn
knoflook
3
tk
tijm
zeezout

kruidenolie

1/8
bs
basilicum
1/8
bs
platte peterselie
1/8
bs
kervel
2
dl
zonnebloemolie

garnering

30
g
pompoenpitten

bereiding

  1. Tricolore tapenade. Snijd de zwarte en de groene olijven in kleine stukjes. Snijd een halve teen knoflook ragfijn. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de kappertjes fijn. Doe het geheel in de keukenmachine en voeg de olijfolie en de Parmezaan toe. Draai tot een tapenade. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook de tipasperges beetgaar in ruim gezouten water. Spoel gelijk koud en snijd in kleine stukjes.
  3. Snijd de granaatappel doormidden en lepel hier de pitjes uit. 
  4. Gaar de couscous in ruim gezouten water (± 12 minuten). Laat uitlekken in een zeef. 
  5. Breng de couscous op smaak met de tricolore tapenade (van punt 1), wat Maroccan rub en een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de granaatappel pitjes en de stukjes tipasperge toe. 
  6. Gepofte tomaatjes. Verwarm de oven voor op 120°C. Was de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zeezout en leg hier een teentje geplette knoflook en 3 takjes tijm bij. Pof in de oven tot de tomaatjes verschrompelen. Zet apart.
  7. Kruidenolie. Verwijder de steeltjes en was de kruiden. Blancheer de kruiden gedurende 3 minuten. Spoel ze direct af met koud water. Pureer de kruiden in de keukenmachine en voeg de zonnebloem olie toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Giet de kruidenolie door een grove zeef en bewaar tot gebruik in een spuitflesje.
  8. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan.
  9. Mulfilet. VLAK VOOR UITSERVEREN: Bestrooi de mulfilets met een beetje zout en bak de ze in de beurre culinair. 

presentatie

  1. Doe wat couscous in een ringetje in het midden van het bord.
  2. Snijd de mulfilet doormidden en leg de 2 stukjes kruislings over de couscous.
  3. Leg hier de tomaatjes naast.
  4. Garneer met de geroosterde pompoenpitten.
  5. Druppel er de kruidenolie om heen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Lois - Grüner Veltliner, Soave Classico ‘Superiore’

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten