Amuse

Mousse van rode paprika met komijngeitenkaas

menu: januari 2015

14 personen

hoofdingrediënten

rode paprika

rode paprika geitenkaas

4
st
rode paprika
150
g
creme fraiche
120
g
heel ei (gepasteuriseerd)
20
g
komijnzaad
tabasco
zout en peper
worcester saus

verse geitenkaas

14
st
verse geitenkaas (ronde plakjes)
zeezout

Presentatie

1/4
bs
peterselie
1/4
bs
bieslook

bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C, Leg de paprika's in een niet ingevette braadslee en schuif ze 20 tot 30 minuten in de oven tot de schil rondom geblakerd is en openspringt.
  2. Leg ze in een kom en laat ze 10 minuten afgedekt met plasticfolie afkoelen. Verwijder de schil en zaadlijsten van de paprika's.
  3. Laat het paprikavlees uitlekken. In totaal is er 400 gram paprikavlees nodig.
  4. Verlaag de ovenstand naar 125°C.
  5. Vermeng het paprikavlees met het ei en de crême fraiche. Breng op smaak met tabasco, peper, zout en enkele druppels worcestersaus.
  6. Vermaal 3/4 van het komijnzaad tot poeder en vermeng dit met het paprikamengsel.
  7. Verdeel dit paprikamengsel voor 14 personen in de kleine muffinvorm. Schuif deze muffinvorm voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  8. Laat het paprikamengsel afkoelen.
  9. Hak de peterselie zeer fijn.

 

presentatie

  1. Bestrooi een klein rond bord met de peterselie.
  2. Haal de paprikamousse uit de muffinvorm en leg deze in het midden van het bord.
  3. Leg een rondje verse geitenkaas op de paprikamousse en bestrooi deze met zeezout en het restant van het komijnzaad.
  4. Leg hier enkele sprieten bieslook op.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

La Croix de la Résidence Sauvignon Blanc, Riff Pinot grigio

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten