
hoofdingrediënten
rode paprika
rode paprika geitenkaas
4
st
rode paprika
150
g
creme fraiche
120
g
heel ei (gepasteuriseerd)
20
g
komijnzaad
tabasco
zout en peper
worcester saus
verse geitenkaas
14
st
verse geitenkaas (ronde plakjes)
zeezout
Presentatie
1/4
bs
peterselie
1/4
bs
bieslook
bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C, Leg de paprika's in een niet ingevette braadslee en schuif ze 20 tot 30 minuten in de oven tot de schil rondom geblakerd is en openspringt.
- Leg ze in een kom en laat ze 10 minuten afgedekt met plasticfolie afkoelen. Verwijder de schil en zaadlijsten van de paprika's.
- Laat het paprikavlees uitlekken. In totaal is er 400 gram paprikavlees nodig.
- Verlaag de ovenstand naar 125°C.
- Vermeng het paprikavlees met het ei en de crême fraiche. Breng op smaak met tabasco, peper, zout en enkele druppels worcestersaus.
- Vermaal 3/4 van het komijnzaad tot poeder en vermeng dit met het paprikamengsel.
- Verdeel dit paprikamengsel voor 14 personen in de kleine muffinvorm. Schuif deze muffinvorm voor ongeveer 30 minuten in de oven.
- Laat het paprikamengsel afkoelen.
- Hak de peterselie zeer fijn.
presentatie
- Bestrooi een klein rond bord met de peterselie.
- Haal de paprikamousse uit de muffinvorm en leg deze in het midden van het bord.
- Leg een rondje verse geitenkaas op de paprikamousse en bestrooi deze met zeezout en het restant van het komijnzaad.
- Leg hier enkele sprieten bieslook op.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
La Croix de la Résidence Sauvignon Blanc, Riff Pinot grigio


