
hoofdingrediënten
kip, sinaasappel
gelei
5
dl
sinaasappelsap
6
g
agar agar
kipmousse
300
g
kipfilet, gerookt
4
el
mayonaise ( zie basisrecept)
1
st
sjalot
1
tl
truffelolie
peper en zout
garnering
50
g
gemengde salade
1
st
sinaasappel
1
bk
shiso purper
balsamico crème
bereiding
- Gelei: Breng het sap aan de kook, roer er de agar agar doorheen en laat het al roerend oplossen.
- Giet een heel dun laagje op een roestvrijstalen platte schaal en laat opstijven in de koeling.
- Als de gelei is afgekoeld kun je er repen van snijden van ong. 6 x 12 cm.
- Kipmousse: Snijd de gerookte kip in grove stukken en snipper de sjalot.
- Draai er samen met de truffelolie en mayonaise een gladde mousse van in de keukenmachine.
- Doe dit in een spuitzak en bewaar in de koeling.
- Voor uitserveren op de reepjes gelei een streep mousse spuiten en daarna oprollen zodat je een cannelloni krijgt.
- Schil de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit (zie passie.horeca.nl/video uitsnijden citrusvruchten).
presentatie
- Leg een plukje sla op een bordje en trek er strepen over met de balsamico crème.
- Leg hier de cannelloni op.
- Garneer het gerecht af met een partje sinaasappel en sisho purper.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Félines de Jourdan Les Fruités Blanc, Terra Marique
bereidingsfoto's



