Amuse

Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes

menu: juli 2010

14 personen

hoofdingrediënten

300
g
gekookte beenham
1,5
dl
gevogeltebouillon
1,5
dl
opgeklopte slagroom
peper en zout
60
g
piccalilly
400
g
doperwtjes
1,5
st
sjalotje
3
dl
gevogeltebouillon
peper en zout
14
tk
kervel (ter garnering)

bereiding

  1. Mousse. Blend de gekookte beenham samen met de bouillon.
  2. Wrijf het mengsel door een zeef.
  3. Voeg de opgeklopte room toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe de mousse in een spuitzak en leg koel weg.
  5. Jus van doperwtjes. Stoof de erwtjes aan in boter samen met de sjalot.
  6. Voeg na 5 minuten de bouillon toe en laat 30 minuten sudderen.
  7. Blend en zeef om een mooie jus te verkrijgen en breng op smaak.

presentatie

  1. Neem een ovaal amuse glaasje.
  2. Doe een laagje van de jus van doperwtjes onderin het glaasje.
  3. Spuit in het midden van het glaasje een mooie gladde (zonder kartel) toef beenhammousse .
  4. Dresseer hier bovenop wat piccalilly.
  5. Werk het geheel af met een klein takje kervel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten