hoofdingrediënten
375
g
danish bleu kaas
375
g
room
28
st
bieslooksprieten
2
dl
crème fraîche
zout, witte peper
dressing voor sla
14
st
rode sla
14
st
krulsla
28
st
bieslooksprieten
14
st
walnoten
14
st
glaasjes goede rode port
½
st
roggeknar (= roggebrood)
bereiding
- Druk de Danish Bleu kaas met de onderkant van een kleine pollepel met ronddraaiende bewegingen door een fijne zeef. Klop de room op. Knip de bieslook in hele fijne ringetjes.Roer de kaas, room, bieslook en de crème fraîche voorzichtig door elkaar en breng het geheel zo nodig op smaak met zout en witte peper. Zet de massa 30 minuten voor het uitserveren in de koeling. Dit om de quenellen makkelijker te kunnen maken.
presentatie
- Maak wat dressing voor de sla. Maak met twee in warm water gedompelde dessert-lepels 28 mooie quenellen. Haal de sla door de dressing. Leg een blaadje rode sla en een blaadje krulsla rechts boven het bord. Leg er 2 quenellen onder en garneer het met 2 sprieten bieslook en 2 halve walnoten. Geef er een sneetje roggeknar, al dan wel of niet net voor het uitserveren geroosterd, bij. Schenk er een glas goede rode Port bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


