Amuse

Mousse d’avocat - Avocadomousse met garnaal

menu: oktober 2003

14 personen

hoofdingrediënten

6
bl
gelatine
2
st
avocado’s (ca 300 g vruchtvlees)
zout, vers gemalen witte peper
citroensap
60
g
zure appel, geraspt
4
el
hete bouillon
3
dl
room
1
st
ontvelde vleestomaat
2
stng
bleekselderij
5
bl
frisée sla
zout, witte peper
citroensap
1
mp
suiker
12
st
grote, rauwe garnalen
boter en/of olijfolie
walnootolie

bereiding

  1. Week de gelatine in ruim koud water. Schil de avocado, halveer ze en verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees met zout, witte peper, citroensap en de geraspte zure appel. Wrijf de puree door een fijne zeef. Knijp de gelatine goed uit en los ze in de hete bouillon op. Roer het dan door de puree. Klop de room stijf en roer ? deel ervan door de puree. Spatel nu de rest voorzichtig door de massa. Laat de mousse in de koeling stijf worden.
  2. Ontpit de ontvelde vleestomaat en snijd het vruchtvlees dan in piepkleine blokjes. Trek de vezels van de bleekselderij en snijd de stengels dan in schijfjes van 3 mm dik. Maak de frisée sla schoon en droog. Pluk ze in kleine stukjes. Zet voor het uitserveren alle ingrediënten door elkaar en maak ze aan met wat zout, witte peper, citroensap en wat suiker.
  3. Bak de rauwe garnalen in de boter en/of olijfolie tot ze net gaar zijn. Dus kort ! Laat de garnalen op keukenpapier af-koelen. Pel kort voor het uitserveren de garnalen, maar laat het staartje vast zitten. Verwijder het darmkanaal.

presentatie

  1. Leg wat aangemaakte sla boven de helft van de borden. Steek een avocado quenelle met een in water gedompelde lepel uit de kom en leg die tegen de sla aan. Zorg dat de mousse goed koud en stijf is. Alleen dan laat deze goed van de lepel los. Druppel wat walnoot olie over de sla en leg een garnaal tegen de mousse.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten