
hoofdingrediënten
zeeduivel
medaillon zeeduivel
700
g
zeeduivelfilet zonder vel
500
g
spinazie
14
pl
serranoham
40
g
eidooier, gepasteuriseerd
0,6
dl
room
boter
blinis
1
zk
droge gist
3
dl
melk
75
g
gesmolten boter
250
g
tarwebloem
2
st
eieren
5
st
groene aspergepunt
sabayon v westmalle
4
st
eidooier
1,5
dl
westmalle dubbel (kamertemperatuur)
30
g
boter
1
st
citroen
peper en zout
1/4
bs
bieslook
garnituur
14
st
witte aspergepunt
14
st
groene aspergepunt
bereiding
- Zeeduivelfilet: Was de spinazie en verwijder de stelen en grove nerven.
- Blancheer de spinazie en spoel meteen af met koud water, laat goed uitlekken en leg ze open op keukenpapier.
- Let op: De hoeveelheid vis wordt geleverd naar het aantal personen van de groep, pas daar ook de eidooier en room hoeveelheid op aan. Neem 1/4 deel van de zeeduivelfilet en draai het met de eidooier en room in de keukenmachine tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de serranoham in 3 porties en leg ze dakpansgewijs op plastic folie (dus 3 folies, anders worden de rollen te lang).
- Besmeer ze met een laagje vismassa. Snijd de zeeduivelfilet in zeer dunne plakken en leg deze op de uitgesmeerde vismassa.
- Leg bovenop de vis een laagje spinazie en rol op met plastic folie.
- Draai de uiteinden tot een strakke rol, knoop de uiteinden dicht en plaats even in de koeling.
- Leg de rollen met plastic folie er omheen in de elektische stoompan en stoom de vis ong. 15 minuten naar gelang de dikte van de rol.
- Vlak voor uitserveren: Verwijder de plastic folie en dep de rollen droog. Bak de rollen met wat boter en olie in de pan tot de vis gaar is.
- Trancheer de visrolletjes in totaal 14 plakken.
- Blini's: Los de gist op in lauwe melk. Smelt de boter.
- Voeg een snufje zout toe aan de bloem en meng de boter, eidooiers (bewaar de eiwitten, zie punt 17) en lauwe melk met de bloem.
- Laat dit een half uur afgedekt rusten.
- Kook de 5 groene aspergepunten gaar en pureer met de staafmixer.
- Klop de eiwitten stijf en meng met de aspergepuree.
- Spatel het eiwitmengsel door het deeg.
- Verhit olie in een pan en bak blini's met een doorsnede van ongeveer 10cm.
- Steek met een steker de blini's op gewenste grootte (ongeveer 9 cm doorsnede).
- Vlak voor uitserveren: Plaats ze in de warmhoudkast zodat ze lauwwarm uitgeserveerd kunnen worden.
- Sabayon: Vlak voor uitserveren: Klop de eidooiers au bain marie lobbig (bij voorkeur met een mixer). Voeg beetje bij beetje het bier (kamertemperatuur) toe en blijf goed kloppen.
- Klop vervolgens de gesmolten boter erdoor.
- Breng op smaak met citroensap, peper, zout en twee eetlepels fijngesneden bieslook.
- Garnituur: Kook de witte en groene aspergepunten apart beetgaar in gezouten water.
presentatie
- Leg in het midden van het bord een blini.
- Leg hierop een witte en een groene aspergepunt.
- Schik hierop een plak van het visrolletje en nappeer de sabayon rondom de blini.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Les Travers Blanc, Marc Morey Bourgogne Blanc


