
hoofdingrediënten
Mango limoenmousse
3
dl
mangocoulis
1
st
limoen
75
g
suiker
3
dl
slagroom
2
dl
volle yoghurt (turkse, 10% vet)
3
bl
gelatine
Garnering
½
st
mango (rijp)
14
st
mintblaadjes (topjes)
2½
dl
slagroom
Kroket
5
dl
mangocoulis
1
st
limoen
5
st
spices poeder naar smaak (kaneel/steranijs/kruidnagel/peper)
½
st
mango (rijp)
5
g
agar agar
150
g
amandelpoeder
150
g
paneermeel
bloem
eiwit
Limoencrème
250
g
crème fraiche (d’isigny)
120
g
poedersuiker
1
st
limoen
bereiding
- Kroket: Schil en halveer de mango. Snijd de ene helft in kleine blokjes en de andere helft brunoise (zie punt 17).
- Breng de mangocoulis met het sap van de limoen en de mangoblokjes aan de kook.
- Gaar de mangoblokjes in de coulis en voeg naar smaak( voorzichtig) het 4-spices poeder toe.
- Als de blokjes gaar zijn de agar agar erdoor roeren en ongeveer 3 minuten goed laten doorkoken en blijven roeren.
- Stort de mangovulling in een witte bak (25 x 18 cm) en zet in de koeling om op te stijven.
- Voor het paneren het amandelpoeder vermengen met het paneermeel.
- Als de massa is opgesteven de vulling in repen snijden zodat je er 14 kroketjes van kunt vormen.
- Haal de massa eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en dan door het paneermengsel.
- Haal ze daarna nog een keer door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het paneermengsel.
- Zorg ervoor dat er geen geel meer zichtbaar is door de paneerlaag.
- Zet ze koel weg en frituur op 180 graden bij doorgifte.
- Mango-limoenmousse: Week de gelatine in ruim koud water. Verhit de mangocoulis en los hierin de suiker op en de uitgeknepen gelatine. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de room lobbig en meng met de volle yoghurt.
- Spatel de afgekoelde mangocoulis door het roommengsel en breng op smaak met limoensap.
- Verdeel de massa in ovale glaasjes en zet koel weg.
- Klop de slagroom voor de garnering stijf en doe de slagroom voor gebruik in een spuitzak.
- Garneer de glaasjes voor uitserveren met brunoise gesneden mangoblokjes, een toefje slagroom en een mintblaadje.
- Limoencreme: Meng de crème fraiche met de poedersuiker en de rasp van de limoen.
- Bewaar in de koeling.
presentatie
- Maak een quenelle op het bord van de limoencrème.
- Leg het kroketje ernaast en zet hiernaast het glaasje met de mousse.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


