
hoofdingrediënten
macarons
200
g
poedersuiker
110
g
amandelpoeder
30
g
zeer fijne suiker
112
g
gepasteuriseerd eiwit (op kamertemperatuur)
vulling
200
g
gerookte zalm
150
g
boursin kaas (op kamertemperatuur)
1
el
citroensap, naar smaak
peper naar smaak
ganering
¼
bs
dille
¼
bs
bieslook
1
st
zalmeitjes
bereiding
- Macarons. Zeef de poedersuiker en het amandelpoeder door een fijne zeef in een grote mengkom, er mogen geen klontjes in het mengsel achterblijven! Zet apart.
- Klop de eiwitten in de KitchenAid tot ze schuimig zijn en voeg dan beetje bij beetje de fijne suiker toe en klop tot het een stevige en glanzende meringue is.
- Spatel langzaam 1/3 van het eiwit door het suiker/amandelmengsel en 'vouw' dan de rest van het eiwitmengsel erdoor. Zorg dat alles goed is opgenomen.
- Het beslag moet als een dik lint van de spatel vloeien.
- Doe een glad spuitmondje van 5mm diameter in een spuitzak en schep het beslag erin.
- Gebruik de macaronvorm en vul deze met het beslag.
- Belangrijk! Leg de macaronvorm op een bakplaat en tik deze een keer goed op het aanrecht, zodat alle luchtbelletjes eruit zijn.
- Laat de macarons minimaal 30 minuten rusten. De buitenkant moet als het ware een velletje krijgen. Wanneer je er aan komt, mag er geen beslag meer aan je vinger blijven plakken.
- Verwarm de oven voor op 140ºC en bak de macarons ongeveer 25 minuten, afhankelijk van de grootte. Draai halverwege de baktijd de bakplaat om.
- Verwijder de macarons meteen na het bakken uit de muffinvormen en laat ze afkoelen.
- Vulling. Snipper 50 g gerookte zalm in heel kleine stukjes (tartaar) en zet apart.
- Doe 150 g gerookte zalm samen met de Boursin en het citroensap in een blender en mix tot een homogene massa.
- Breng indien nodig op smaak met wat peper, voeg de stukjes zalm, wat fijngesneden bieslook en dille toe.
- Doe een gladde spuitmond in een spuitzak en schep de vulling erin.
- Spuit de vulling op een macaron en druk er een macaron op.
- Garnering. Snijd dille fijn (ongeveer 2 eetlepels) en gebruik 28 sprietjes bieslook.
presentatie
- Leg de macaron op een rond bordje.
- Strooi er gesneden dille op, leg er een lepeltje zalmeitjes op, leg er 2 bieslooksprietjes over en serveer uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Chardonnay IGT Delle Venezie, Pere Ventura – TRESOR Reserva Brut


