Tussengerecht

Loup de mer au saumon, sauce Noilly prat - Zeewolf verpakt in gerookte zalm, Noilly Pratsaus

menu: juni 2003

14 personen

hoofdingrediënten

1
st
kleine prei
1
st
middelmaat winterwortel
30
g
boter
2
st
sinaasappelen, het sap ervan
12
st
zeewolffilets van 40 gram elk
witte peper
12
pl
gerookte zalm
boter, om in te vetten (eventueel)
6
st
sjalotjes
1
bs
kervel
wat boter
5
dl
noilly prat
4
dl
visfond
6
dl
kalfsfond
5
dl
room
zout, witte peper
¼
st
citroen, het sap ervan

fijne tagliatelle

250
g
harde bloem (grano duro)
2
st
eieren
zout, wat olijfolie
bloem om te bestuiven
1
st
blik muskaatdruiven

bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd het witte gedeelte in flinterdunne ringetjes. Snijd van het groen gedeelte 24 reepjes van 3 mm breed en 15 cm lang. Maak de winterwortel schoon, verwijder de zoete kern en snijd ze tot julienne (= reepjes ter grootte en dikte van een lucifer).Smelt de boter in een pan, voeg de preiringetjes en de wortel-stokjes toe en stoof ze ca 10 minuten. Voeg dan het sinaas-appelsap toe en laat het inkoken tot het bijna helemaal verdampt is. Haal de massa uit de pan en laat het goed uitlekken. Het opgevangen vocht kunt u bij de saus gebruiken. Blancheer de preireepjes gedurende 1 minuut en spoel ze dan direct koud. Zet ze apart.
  2. Kruid de zeewolf filets met wat witte peper. Bedek de bovenkant met preiringetjes en worteljulienne. Snijd de plakjes gerookte zalm in de lengte doormidden en rol de zeewolf filet er kruiselings in op. Bind het met 2 preilintjes vast. Plaats de pakketjes op een beboterde of met bakpapier beklede bakplaat. Dek ze af met alu-folie en zet ze, net voor het uitserveren, ca 12 minuten in een tot 150º voorverwarmde oven.
  3. Hak voor de Noilly Pratsaus de schoongemaakte sjalotjes zeer fijn. Was de kervel. Smelt wat boter in een pan en fruit hierin de sjalot tot glazig aan. Blus ze met de Noilly Prat af. Voeg de gesneden kervel, de vis- en de kalfsfond toe en laat het tot ca 2 dl inkoken. Zeef de saus, voeg de room toe en kook nu het geheel tot de gewenste dikte in. Breng de saus op smaak met zout, witte peper en wat gezeefd citroensap.Kook de zelfgemaakte tagliatelle volgens voorschrift. (Zie hiervoor de plaat in onze keuken) Verwarm de muskaat-druiven in het eigen vocht.

presentatie

  1. Leg een beetje tagliatelle in het midden van een warm bord. Nappeer het met saus en leg het vis pakketje hier tegen aan. Garneer het met wat uitgelekte muskaatdruiven.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten