
hoofdingrediënten
14
st
forelfilets
fleur de sel
mierikswortelcrème
50
g
mierikswortel (potje)
250
g
mayonaise (zie basisrecept)
peper zout
knolselderijsalade
700
g
knolselderij
1
bs
peterselie
1
l
water
citroensap
zout
aardappelkaantjes
500
g
aardappel
5
dl
arachideolie
bereiding
- Rook de forelfilets net voor uitserveren in het rookoventje. (7 à 8 min)
- Snijd de knolselderij in julienne met de mandoline en blancheer enkele minuten in kokend water met wat citroensap. Giet af en spoel even met koud water. Goed laten uitlekken.
- Vermeng de mierikswortel naar smaak met de mayonaise. Houd een gedeelte achter om de forel mee te napperen. Meng de rest met de knolselderij en de fijngesneden peterselie (houd een beetje achter voor de presentatie) en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de geschilde aardappel in zeer kleine blokjes (brunoise). Spoel het zetmeel van de blokjes en dep droog. Laat de blokjes voorzichtig kleuren in de hete olie.
presentatie
- Het gerecht moet op kamertemperatuur zijn.
- Leg wat knolselderijsalade in de lengte op een bord.
- Leg daar de gerookte forel op.
- Nappeer wat mierikswortelcrème op de forel en bestrooi dit met de aardappelbrunoise.
- Bestrooi met een beetje fijngesneden peterselie.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


