hoofdingrediënten
3
st
winterwortel
1
st
verse gemberwortel, ong. 5 cm
1
st
ui
1½
el
tomatenpuree
1½
l
groentebouillon (poeder)
30
g
boter
30
g
bloem
50
ml
ongezoete slagroom
peterselie
tarwebolletjes
125
g
tarwemeel
225
g
patentbloem
2
st
eieren
½
st
zak droge gist
1½
dl
lauw water
15
g
zout
eigeel (om broodjes te bestrijken)
sesamzaadjes ter garnering
bereiding
- Schil de wortels, gemberwortel en ui, snijd deze in grove stukken en stoof met boter op een matig vuur ong. 15 minuten. Voeg tomatenpuree toe en laat ontzuren.
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Pureer de massa en zeef door een grove zeef.
- Doe wat boter in de pan, maak een roux met de bloem en meng dit met de bouillon.
- Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
- Tarwebolletje. Doe alles bij elkaar (behalve sesamzaadjes) en maak een mooi deeg met de deeghaken.
- Draai kleine bolletjes ( 2,5 cm doorsnede) en leg ze op een siliconenmatje.
- Smeer ze in met een kwastje met eigeel en bestrooi ze met sesamzaadjes.
- Laat ze 30 minuten rijzen in de warmhoudkast.
- Bak af 15 min op 190graden tot ze mooi bruin zijn.
presentatie
- Serveer in een amuse kopje en garneer af met wat peterselie.
- Serveer er een broodje bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


