Soep

Licht gebonden gember wortelsoepje

menu: maart 2010

14 personen

hoofdingrediënten

3
st
winterwortel
1
st
verse gemberwortel, ong. 5 cm
1
st
ui
el
tomatenpuree
l
groentebouillon (poeder)
30
g
boter
30
g
bloem
50
ml
ongezoete slagroom
peterselie

tarwebolletjes

125
g
tarwemeel
225
g
patentbloem
2
st
eieren
½
st
zak droge gist
dl
lauw water
15
g
zout
eigeel (om broodjes te bestrijken)
sesamzaadjes ter garnering

bereiding

  1. Schil de wortels, gemberwortel en ui, snijd deze in grove stukken en stoof met boter op een matig vuur ong. 15 minuten. Voeg tomatenpuree toe en laat ontzuren.
  2. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Pureer de massa en zeef door een grove zeef.
  4. Doe wat boter in de pan, maak een roux met de bloem en meng dit met de bouillon.
  5. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Tarwebolletje. Doe alles bij elkaar (behalve sesamzaadjes) en maak een mooi deeg met de deeghaken.
  7. Draai kleine bolletjes ( 2,5 cm doorsnede) en leg ze op een siliconenmatje.
  8. Smeer ze in met een kwastje met eigeel en bestrooi ze met sesamzaadjes.
  9. Laat ze 30 minuten rijzen in de warmhoudkast.
  10. Bak af 15 min op 190graden tot ze mooi bruin zijn.

presentatie

  1. Serveer in een amuse kopje en garneer af met wat peterselie.
  2. Serveer er een broodje bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten