Amuse

Lenterolletje met lamsgehakt

menu: april 2015

14 personen

hoofdingrediënten

lamsgehakt

loempia

14
st
loempiavellen (15x15cm)
30
g
eidooier
500
g
lamsgehakt
1/2
st
courgette
gember 3 cm
5
g
ras el hanout
1/4
bs
koriander, naar smaak
2
pl
geconfijte citroen
peper en zout

dipsaus

2
el
tomatenketchup
2
el
tomatenpuree
1/2
st
chilipeper, rood
3
el
suiker
0,5
dl
witte wijnazijn
4
dl
appelsap
peper en zout
gembersiroop ( scheutje naar keuze)

garnering

14
bl
koriander
3
st
sjalot
1/2
st
chilipeper, rood

bereiding

  1. Dipsaus: Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd hem in ragfijne stukjes. 
  2. Bewaar de helft voor de garnering.
  3. Meng alle ingrediënten voor de zoetzure dressing in een steelpannetje en breng aan de kook.
  4. Laat op een matig vuur inkoken en laat afkoelen.
  5. Loempia:  Houd 14 blaadjes koriander apart voor de garnering.
  6. Verwijder de zaadlijsten van de courgette en snijd hem brunoise.
  7. Schil de gember en snijd hem ragfijn.
  8. Snijd de plakken geconfijte citroen fijn.
  9. Meng het lamsgehakt met de courgette, gember en geconfijte citroen. Voeg ras el hanout en fijn gesneden koriander naar smaak toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
  10. Klop de eidooier los en meng met een beetje water. Bestrijk hiermee de randen van de loempia.
  11. Leg de vierkante vellen met de punt naar je toe.
  12. Verdeel de vulling op de loempiavellen en vouw dan de 2 buitenste punten naar binnen en rol op.
  13. Vlak voor uitserveren: Frituur de loempia's op 180°C tot ze bruin kleuren. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  14. Sjalotten: Snijd de sjalotten in fijne ringetjes en frituur op 180ºC. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

presentatie

  1. Leg de loempia op een bordje en serveer de dipsaus in een klein steelpannetje ernaast.
  2. Versier de loempia met een korianderblaadje, enkele snippers chilipeper en gefrituurde sjalot.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Passerina, Wien Wein Klassik Gemischter Satz

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten