Hoofdgerecht

Lamsragout

menu: januari 2012

14 personen

hoofdingrediënten

2
kg
lamsstoofvlees (van de nek van australisch lam)
4
st
uien
4
tn
knoflook
3
bl
laurier
4
st
flisid’or van la trappe 33 cl per fles, of dubbel van la trappe)
1
bs
wortels (minimaal 14 stuks aan de bos)
8
st
charlotte aardappelen (grote aardappels die ongeveer even groot zijn)
200
g
peultjes
6
tk
citroentijm
4
tk
rozemarijn
1
dl
shaslicksaus
2
el
mosterd
4
st
uien
boter, peper, zout, allesbinder

bereiding

  1. Snipper 4 uien en de knoflook en zet aan in de boter. Schep uit de pan en bewaar.
  2. Snijd het lamsvlees in dobbelstenen, kruid met peper en zout en bak in boter in een kleine porties in de koekenpan. Doe daarna het vlees in de stoofpan. Voeg de shaslicksaus en de aangezette uien toe.
  3. Verwarm het bier en voeg bij het vlees tot het vlees net onder staat.
  4. Voeg laurier, tijm, rozemarijn, peper, zout en mosterd toe en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes stoven op de doorkookplaat. Breng het geheel stevig op smaak.
  5. Schil de wortels met de dunschiller en snijd ze in stukken van 5 cm lang. Maak met de dunschiller de uiteinden een beetje puntig. Blancheer de wortels beetgaar.
  6. Schil de aardappelen met de dunschiller en geef ze dezelfde vorm als de wortels. Kook ze gaar.
  7. Blancheer de peultjes beetgaar.
  8. Wanneer het vlees gaar is, het vocht afgieten, zeven, inkoken en binden. Daarna weer bij het vlees gieten zoveel als nodig is.
  9. Vlak voor uitserveren de groenten opwarmen in een klont boter en op smaak brengen met peper en zout.
  10. Vlak voor uitserveren. Snijd 4 uien in ringen en frituur ze krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

presentatie

  1. Neem verwarmde diepe borden. Leg in het midden een schep van het lamsstoofvlees.
  2. Leg aan één kant van het bord 2 aardappeltjes, 2 worteltjes en 2 peultjes om en om.
  3. Leg bovenop het vlees enkele gefrituurde uienringen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten