Hoofdgerecht

Kwarteltjes met gedroogde vijgen en groene kool en rösti

menu: september 2006

14 personen

hoofdingrediënten

1
st
kwartel per persoon
kipkruiden
1
l
gevogeltefond
10
st
gedroogde vijgen
2
kg
groene kool
100
g
uien, gesnipperd
150
g
boter

rösti

2
kg
aardappelen
2
st
uien
100
g
geraspte kaas
boter
peper en zout

bereiding

  1. Maak de kwartels goed schoon.
  2. Smeer ze aan de binnen- en de buitenkant goed in met kipkruiden.
  3. Braad ze aan tot ze mooi bruin zijn.
  4. Doe ze in een grote pan, giet de gevogeltefond erbij en laat ong. 1 uur stoven.
  5. Laat de uien met de boter en 2,5 dl water koken in een pan met deksel.
  6. Als het mengsel tot de helft is ingekookt de in fijne reepjes gesneden vijgen toevoegen en laten smelten.
  7. De in stukken gesneden groene kool bladeren (zonder nerf) toevoegen en gaar stoven. Afsmaken.
  8. Rösti. was de ongeschilde aardappelen en kook ze met een weinig zout net niet gaar (ong. 10 min.). Laat ze afkoelen en pel ze. Rasp ze op een grove rasp.
  9. Snij de uien ragfijn.
  10. Smelt wat olijfolie en boter in een grote koekenpan en bak de uien glazig zonder te bruinen
  11. Voeg de geraspte aardappelen toe met wat zout en druk ze plat met een paletmes tot een grote koek.
  12. Bak het geheel even fel aan en temper dan het vuur. Laat alles zachtjes bakken tot het geheel een mooie kleur heeft
  13. Draai met behulp van een deksel de koek om en bak de andere kant
  14. Voeg de kaas toe en bak het geheel zachtjes af
  15. Laat de koek uit de pan op een bakblik glijden en steek er mooie koekjes uit

presentatie

  1. Leg in de grote steker in het midden van en warm bord de groene kool.
  2. Schik daarop de rösti en de kwartel en giet de saus er omheen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten