Hoofdgerecht
Kwarteltjes met gedroogde vijgen en groene kool en rösti
menu: september 2006
14 personen

hoofdingrediënten
1
st
kwartel per persoon
kipkruiden
1
l
gevogeltefond
10
st
gedroogde vijgen
2
kg
groene kool
100
g
uien, gesnipperd
150
g
boter
rösti
2
kg
aardappelen
2
st
uien
100
g
geraspte kaas
boter
peper en zout
bereiding
- Maak de kwartels goed schoon.
- Smeer ze aan de binnen- en de buitenkant goed in met kipkruiden.
- Braad ze aan tot ze mooi bruin zijn.
- Doe ze in een grote pan, giet de gevogeltefond erbij en laat ong. 1 uur stoven.
- Laat de uien met de boter en 2,5 dl water koken in een pan met deksel.
- Als het mengsel tot de helft is ingekookt de in fijne reepjes gesneden vijgen toevoegen en laten smelten.
- De in stukken gesneden groene kool bladeren (zonder nerf) toevoegen en gaar stoven. Afsmaken.
- Rösti. was de ongeschilde aardappelen en kook ze met een weinig zout net niet gaar (ong. 10 min.). Laat ze afkoelen en pel ze. Rasp ze op een grove rasp.
- Snij de uien ragfijn.
- Smelt wat olijfolie en boter in een grote koekenpan en bak de uien glazig zonder te bruinen
- Voeg de geraspte aardappelen toe met wat zout en druk ze plat met een paletmes tot een grote koek.
- Bak het geheel even fel aan en temper dan het vuur. Laat alles zachtjes bakken tot het geheel een mooie kleur heeft
- Draai met behulp van een deksel de koek om en bak de andere kant
- Voeg de kaas toe en bak het geheel zachtjes af
- Laat de koek uit de pan op een bakblik glijden en steek er mooie koekjes uit
presentatie
- Leg in de grote steker in het midden van en warm bord de groene kool.
- Schik daarop de rösti en de kwartel en giet de saus er omheen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


