hoofdingrediënten
eendenbouten
14
st
eendenbouten (minstens 1 eendenbout per persoon)
3
st
steranijs
3
st
kaneelstokjes
3
kl
zwarte peperbolletjes
3
kl
rode peperbolletjes
3
kl
zeezout
8
el
olijfolie
rode kool
1
st
rode kool (750 g)
2
st
rode uien
boter
2
st
grote goudrenetten
4
el
honing
4
dl
zoete witte wijn
750
g
grote aardappelen (vastkokend)
olijfolie
150
g
coulis van zwarte bessen
suiker
allesbinder
kervel voor garnering (zie ook amuse)
bereiding
- Eendenbouten. Maal de specerijen en het zeezout fijn in de blender of de vijzel.
- Bestrooi de eendenbouten met de specerijen en schik ze op een groot vel aluminiumfolie. Overgiet met de olijfolie en vouw de folie dicht.
- Zet de eendenbouten in een oven van 140 graden en laat 1 uur garen. Verlaag dan de oventemperatuur naar 100 graden en laat de eendenbouten nog een uur garen.
- Aardappelen. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes.
- Rode kool. Snijd de rode kool fijn. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en laat er de fijngesneden rode ui en rode kool 10 min. in stoven. Voeg de honing en witte wijn toe en laat het geheel met deksel 30 min. stoven. Voeg dan de geneden goudrenetten toe en laat nog 20 min. stoven.
- Kook de coulis van zwarte bessen op met suiker naar smaak en bind met allesbinder. Laat afkoelen en doe in een druppelflesje.
- Bak de aardappelblokjes goudbruin in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
presentatie
- Plaats ringen op de warme borden en vul deze met de rode kool.
- Leg op ieder bord een eendenbout en de gebakken aardappelblokjes.
- Druppel zwarte bessensaus over het bord
- Garneer met een plukje kervel
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


