Tussengerecht
Kruidenrisotto met gefrituurde en gegrillde gamba en schaaldierensaus
menu: februari 2018
14 personen

hoofdingrediënten
gamba
gegrillde en gefrituurde gamba
28
st
gamba, ongepeld middelmaat
eiwit, bloem en pankomeel
risotto
1
st
citroen
1
st
sjalot
2
tn
knoflook
olijfolie
350
g
risottorijst
7,5
dl
kippenfond, geconcentreerd ( 30 g op 1 l.)
1
el
dragon
1
el
peterselie, platte
50
g
parmezaanse kaas , geraspt
1
el
room
saus
250
g
dop en schalen van de gamba
1
st
ui
2
el
tomatenpuree
2
tn
knoflook
5
dl
schaaldierenfond(let op geconcentreerd) 30 g op 1 l.
2
dl
room
garnering
0,5
bs
peterselie, krul
2
st
citroen
bereiding
- Gamba: Pel de gamba's en verwijder het darmkanaal. BEWAAR DE SCHALEN VOOR DE SAUS!!
- Grill de ene helft van de gamba's voor uitserveren en paneer en frituur de andere helft van de gamba's.
- Gefrituurde gamba: Haal ze door de bloem , losgeklopt eiwit en pankomeel en frituur voor uitserveren op 180ºC.
- Grill voor uitserveren de andere gamba's.
- Saus: Snipper en fruit de ui en knoflook.
- Voeg hier de dop en schalen aan toe en de tomatenpuree.
- Blus af met de schaaldierenfond en voeg de room toe.
- Laat zachtjes inkoken en zeef het geheel door een grove zeef.
- Zet weg tot gebruik.
- Risotto: Begin met de risotto een half uur voor uitserveren.
- Maak 7,5 dl kippenfond van de geconcentreerde fond.
- Trek met een zesteur wat schilletjes van de citroen.
- Snipper de sjalot en pers de knoflook.
- Zet dit met de citroenschilletjes aan in de olijfolie zonder te kleuren.
- Voeg de rijst toe en laat glazig worden.
- Voeg een scheut kippenfond toe en laat dit absorberen.
- Herhaal dit proces tot de rijst geen vocht meer opneemt en gaar is.
- Meng de Parmezaanse kaas, de fijngehakte dragon en platte peterselie erdoor en voeg als laatste de room toe.
- Frituur de krulpeterselie. Kun je al van tevoren bereiden.
presentatie
- Neem ronde borden en verdeel een laagje van de risotto in ringen van 9 cm.
- Dresseer de saus rondom de risotto.
- Leg op de risotto een gegrillde en gefrituurde gamba.
- Garneer met de gefrituurde krulpeterselie en een plakje citroen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


