Tussengerecht

Kruidenrisotto met gefrituurde en gegrillde gamba en schaaldierensaus

menu: februari 2018

14 personen

hoofdingrediënten

gamba

gegrillde en gefrituurde gamba

28
st
gamba, ongepeld middelmaat
eiwit, bloem en pankomeel

risotto

1
st
citroen
1
st
sjalot
2
tn
knoflook
olijfolie
350
g
risottorijst
7,5
dl
kippenfond, geconcentreerd ( 30 g op 1 l.)
1
el
dragon
1
el
peterselie, platte
50
g
parmezaanse kaas , geraspt
1
el
room

saus

250
g
dop en schalen van de gamba
1
st
ui
2
el
tomatenpuree
2
tn
knoflook
5
dl
schaaldierenfond(let op geconcentreerd) 30 g op 1 l.
2
dl
room

garnering

0,5
bs
peterselie, krul
2
st
citroen

bereiding

  1. Gamba: Pel de gamba's en verwijder het darmkanaal. BEWAAR DE SCHALEN VOOR DE SAUS!!
  2. Grill de ene helft van de gamba's voor uitserveren en paneer en frituur de andere helft van de gamba's.
  3. Gefrituurde gamba: Haal ze door de bloem , losgeklopt eiwit en pankomeel en frituur voor uitserveren op 180ºC.
  4. Grill voor uitserveren de andere gamba's.
  5. Saus: Snipper en fruit de ui en knoflook.
  6. Voeg hier de dop en schalen aan toe en de tomatenpuree.
  7. Blus af met de schaaldierenfond en voeg de room toe.
  8. Laat zachtjes inkoken en zeef het geheel door een grove zeef.
  9. Zet weg tot gebruik. 
  10. Risotto: Begin met de risotto een half uur voor uitserveren.
  11. Maak 7,5 dl kippenfond van de geconcentreerde fond.
  12. Trek met een zesteur wat schilletjes van de citroen.
  13. Snipper de sjalot en pers de knoflook.
  14. Zet dit met de citroenschilletjes aan in de olijfolie zonder te kleuren.
  15. Voeg de rijst toe en laat glazig worden.
  16. Voeg een scheut kippenfond toe en laat dit absorberen.
  17. Herhaal dit proces tot de rijst geen vocht meer opneemt en gaar is.
  18. Meng de Parmezaanse kaas, de fijngehakte dragon en platte peterselie erdoor en voeg als laatste de room toe. 
  19. Frituur de krulpeterselie. Kun je al van tevoren bereiden.

presentatie

  1. Neem ronde borden en verdeel een laagje van de risotto in ringen van 9 cm.
  2. Dresseer de saus rondom de risotto.
  3. Leg op de risotto een gegrillde en gefrituurde gamba.
  4. Garneer met de gefrituurde krulpeterselie en een plakje citroen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten