Amuse

Krokante tonijnsashimi in wasabisaus

menu: september 2018

14 personen

hoofdingrediënten

saus

1
st
sjalot
gemberwortel, 4 cm
2
dl
witte wijn
1
dl
slagroom
1
st
limoen
100
g
boter
3
el
zoete chilisaus
1
tl
wasabi
4
el
sojasaus

sushi

tempurameel
3
st
norivellen
40
g
rucola
300
g
tonijn
120
g
sushirijst
3
el
sushiazijn
panko

bamboematje

bereiding

  1. Schil en saus: Pel en snipper de sjalot. Schil en rasp de gember.
  2. Verhit een pan met arachideolie, fruit de ui aan en voeg de gember toe.
  3. Voeg de witte wijn toe met het limoensap en laat inkoken tot de helft.
  4. Voeg dan de slagroom toe, laat tot de helft inkoken en zeef de saus door een grove zeef.
  5. Roer wat blokjes koude boter bij de saus en laat daarna niet meer doorkoken.
  6. Breng de saus op smaak met de chilisaus, wasabi en sojasaus.
  7. Sushi: Maak tempurabeslag van tempurameel met koud water tot pannenkoekdikte.
  8. Kook de sushirijst met 165 ml water in ongeveer 15 minuten.
  9. Giet de rijst, indien nodig, af en voeg de sushiazijn toe aan de rijst.
  10. Maak voor 14 personen 3 rollen: Leg 1 norivel op een bamboematje en beleg deze voor 2/3 met wat rucola, laat de bovenste rand ongeveer 2,5 cm vrij.
  11. Snijd de tonijn in 3 repen (voor 3 rollen) en leg op 1 norivel op de onderzijde over het vel een reep tonijn van ongeveer 2 cm dikte.
  12. Leg op de bovenzijde van het norivel 1 strook van 2 cm sushirijst.
  13. Rol het norivel vanaf de onderzijde (tonijnkant) op en druk stevig aan.
  14. De rol wordt goed bij elkaar gehouden door de sushirand.
  15. Verwijder het matje en maak de andere rollen op dezelfde manier.
  16. Haal de rollen voorzichtig door het tempurabeslag (dit mag met gewassen vochtige handen).
  17. Rol ze daarna door het pankomeel en frituur voor uitserveren op 180ºC gedurende 1 minuut. De tonijn moet mooi rosé blijven.
  18. Verwarm de saus, maar laat niet koken.

presentatie

  1. Leg een spiegeltje van saus op een bordje en leg daar een paar plakjes op van de gefrituurde rol.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Pinot grigio, Villa Wolf – Pinot Blanc

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten