Amuse

Krabsalade met viooltjes, avocadoroom en meloen

menu: april 2006

14 personen

hoofdingrediënten

500
g
krabvlees (diepvries)
1
el
citroensap
1
el
olijfolie extra vierge
1
el
gehakte dille
2
el
gehakte bladpeterselie
peper en zout
citroensap
1
st
cavaillon meloen
4
st
rijpe avocado’s
4
el
crème fraîche
1
st
sjalotje
3
tl
witte balsamicoazijn
1
mp
sambal of een beetje cayennepeper
peper en zout
14
st
viooltjes (bernagiebloemetje kan ook) diverse kleuren
balsamicoazijn
extra vierge olijfolie
maak wat mayonaise volgens het basisrecept

bereiding

  1. Druk het vocht goed uit het ontdooide krabvlees. Bewaar van het krabvlees per persoon een mooi stukje krab om te garneren aan het einde. Vermeng het overige krabvlees met citroensap, olijfolie en de kruiden. Op smaak brengen met wat sambal en (cayenne)peper en zout.
  2. Steek kleine bolletjes uit de meloen.
  3. Maak de avocadoroom. Hij mag niet verkleuren dus sprenkel wat citroensap over deavocado’s als je ze uit de schil hebt gehaald. De avocado’s pureren met de crème fraîche, witte balsamicoazijn en een gesnipperd sjalotje. Goed op smaak brengen.

presentatie

  1. 2 manieren
  2. Gebruik de ovale amuse glaasjes en doe daar een lepel avocadomousse in. Leg daarop het krabvleesmengsel, spuit hierop een dotje mayonaise en garneer met een stukje krab en de bolletjes meloen. Plaats de bloemetjes op een leuke plek.
  3. Gebruik de ringen. Schep in iedere ring die op een amusebordje is geplaatst wat avocadoroom. Daarop de krabsalade verdelen. Toefje mayonaise er op spuiten en het stukje krab erop zetten. Wat bolletjes meloen erbij leggen en een viooltje. De spiegel van het bord versieren met een paar druppels balsamicoazijn en olijfolie.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten