Amuse

Komkommerbakjes met Thaise Biefstuksalade

menu: mei 2007

14 personen

hoofdingrediënten

2-3
st
komkommers
olie om te bakken
200
g
biefstuk van de haas
½
rode ui gesnipperd
10
bl
verse munt fijngehakt
½
el
fijngehakte koriander
1
el
vissaus
1
el
limoensap
½
st
chilipeper fijngehakt (of minder)
2
tl
bruine basterdsuiker
kleine korianderblaadjes voor de garnering

bereiding

  1. Snijd de uiteinden van de komkommers en schil ze niet. Snijd 14 dikke plakken van 3cm. Schep met een meloenbolletjeslepel de kern uit elke plak, zodat er bakjes vruchtvlees overblijven.
  2. Verwarm een koekenpan op hoog vuur en bestrijk hem licht met olie. Als de biefstuk vrij dik is, snijd hem overdwars in plakken van 1 cm. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de biefstuk mooi bruin. De biefstuk moet vanbinnen rood blijven.
  3. Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het dan tegen de draad in, in dunne plakken.
  4. Snijd elk plakje in 4 cm. en doe dit in een kom.
  5. Voeg de ui, munt en koriander toe en meng alles goed.
  6. Meng vissaus, limoensap, chilipeper en suiker en roer tot de suiker is opgelost. Giet dit mengsel over het vlees en schep alles goed door elkaar.
  7. Vul elk komkommerbakje met biefstuksalade.

presentatie

  1. Koud opdienen.
  2. Plaats het bakje in het midden van een bordje en garneer met een korianderblaadje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten