
hoofdingrediënten
2-3
st
komkommers
olie om te bakken
200
g
biefstuk van de haas
½
rode ui gesnipperd
10
bl
verse munt fijngehakt
½
el
fijngehakte koriander
1
el
vissaus
1
el
limoensap
½
st
chilipeper fijngehakt (of minder)
2
tl
bruine basterdsuiker
kleine korianderblaadjes voor de garnering
bereiding
- Snijd de uiteinden van de komkommers en schil ze niet. Snijd 14 dikke plakken van 3cm. Schep met een meloenbolletjeslepel de kern uit elke plak, zodat er bakjes vruchtvlees overblijven.
- Verwarm een koekenpan op hoog vuur en bestrijk hem licht met olie. Als de biefstuk vrij dik is, snijd hem overdwars in plakken van 1 cm. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de biefstuk mooi bruin. De biefstuk moet vanbinnen rood blijven.
- Laat het vlees 5 minuten rusten en snijd het dan tegen de draad in, in dunne plakken.
- Snijd elk plakje in 4 cm. en doe dit in een kom.
- Voeg de ui, munt en koriander toe en meng alles goed.
- Meng vissaus, limoensap, chilipeper en suiker en roer tot de suiker is opgelost. Giet dit mengsel over het vlees en schep alles goed door elkaar.
- Vul elk komkommerbakje met biefstuksalade.
presentatie
- Koud opdienen.
- Plaats het bakje in het midden van een bordje en garneer met een korianderblaadje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


