
hoofdingrediënten
700
g
kogel hipp hanging
3
st
grote vastkokende aardappelen
6
tn
knoflook
6
tk
tijm
olijfolie
zout en peper
bereiding
- Verhit de frituur tot 180ºC.
- Kook de aardappelen in water met wat zout beetgaar. Laat ze afkoelen en snijd ze dan in plakken van 1 cm dik.
- Snijd het vlees in blokjes van 3 x 3 cm en bestrooi ze met zout en peper.
- Verhit olie in een koekenpan, bak de blokjes vlees snel bruin en pers er de knoflook over uit.
- Haal de blaadjes van de takjes tijm.
- Frituur de plakken aardappel, laat uitlekken en meng de tijm erdoor.
presentatie
- Leg op 2 grote ronde borden de plakken aardappel en schik er het vlees op.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
ENATE Rosado, Viejo Marchante - Garnacha


