Voorgerecht

Klassieke garnalenkroket met gefrituurde krulpeterselie

menu: december 2017

14 personen

hoofdingrediënten

garnalen

kroket

300
g
hollandse garnalen (let op: 300g voor de garnalenkroket en 75 g v d garnering
250
g
garnalendop
4
dl
schaaldierenfond (12 gr v d geconcentreerde fond)
2,5
dl
melk
3
bl
gelatine klein formaat
80
g
bloem
80
g
boter
peper en zout, nootmuskaat
30
g
eigeel, gepasteuriseerd
0,5
dl
room
1
st
sjalot
1
st
citroen
bloem, eiwit en paneermeel

garnering

1
bs
krulpeterselie
2
st
citroen
75
g
hollandse garnalen

bereiding

  1. Week de gelatine in ruim koud water.
  2. Zet een pan op het vuur met de garnalendop, schaaldierenfond en melk en laat 15 minuten zachtjes trekken (dit is de garnalenfond).
  3. Passeer de vloeistof door een grove zeef en zet apart.
  4. Snipper en fruit een sjalot in de boter glazig en voeg de gezeefde bloem toe.
  5. Roer met een garde en laat 1 tot 2 minuten doorgaren tot de roux een goudgele kleur heeft.
  6. Giet geleidelijk de garnalenfond toe en blijf roeren tot er een gladde roux ontstaat.
  7. Roer de uitgeknepen gelatine er door.
  8. Klop het eigeel met de room los, voeg toe aan het mengsel en laat NIET meer koken!
  9. Voeg tenslotte de garnalen toe en breng het geheel op smaak met peper en zout, een snufje nootmuskaat en wat citroensap.
  10. Laat de vulling opstijven in een platte schaal in de vriezer (let op: niet laten bevriezen).
  11. Portioneer de vulling en maak er kroketten van.
  12. Haal de kroketjes door de bloem, losgeklopt eiwit en vervolgens door de paneermeel.
  13. Vlak voor uitserveren frituren op 180ºC.
  14. Vlak voor uitserveren: Verwijder de stelen van de peterselie en frituur de peterselie kort in de frituur.
  15. Snijd de citroen in partjes.

presentatie

  1. Neem een langwerpig bordje en leg hier een garnalenkroket op.
  2. Leg er als garnering wat garnaaltjes, gefrituurde krulpeterselie en een partje citroen naast.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Lois - Grüner Veltliner, Pinot grigio

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten