
hoofdingrediënten
1½
l
gevogeltebouillon
2
st
sjalotjes
1
st
knolselderij
15
g
boter
1
el
kerriepoeder
peper en zout
½
dl
room
stokbrood
peterselie
bereiding
- Pel en snipper de sjalotjes. De selderij knollen in plakken snijden, schil en
- was de plakken en snij in blokjes.
- Verhit in een soeppan de boter. Fruit hierin de gesnipperde sjalotjes met het kerriepoeder ca. 2 minuten. Schep er de knolselderijblokjes doorheen. Voeg 1/4 l water toe en kook in 25 minuten gaar. Hak 2 â 3 eetlepels peterselie.
- Laat 5 minuten afkoelen en pureer met de staafmixer. Voeg de gevogeltebouillon toe. Breng op smaak met zout peper en een scheut room.
- Warm de soep voor de doorgift nog even door.
presentatie
- Serveer in amusekopjes. Bestrooi met fijngehakte peterselie.
- Serveer er stokbrood bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


