Nagerecht

Kaneeldonuts met perencompote en vanille ijs

menu: januari 2006

14 personen

hoofdingrediënten

donuts - deeg 1

60
g
water op kamertemperatuur
7
g
droge gist
75
g
bloem

donuts - deeg 2

7
g
droge gist
15
g
melk op kamertemperatuur
25
g
suiker
5
g
zout
145
g
bloem
3
st
eierdooiers
50
g
gesmolten boter

perencompote

5
st
handperen (doyenné du commise of conférence)
1
dl
witte wijn
1
st
schepje suiker
1
st
citroenschil
100
g
amandelschaafsel
suiker
2
st
eiwitten

vanille-ijs

dl
ongezoete room
dl
melk
1
st
vanillestokje
7
st
eierdooiers
200
g
suiker
citroensap

bereiding

  1. Donuts
  2. Maak met de ingrediënten van deeg 1 een voordeeg en laat dit rijzen tot het verdubbeld is.
  3. Voeg voor deeg 2 de bloem, de suiker en het zout bij elkaar. Dan de melk met gist, de boter en de eierdooiers toevoegen en alles mengen met het gerezen voordeeg tot een homogene massa.
  4. Het deeg uitrollen, uitsteken met een (kleine) ronde steker en laten rijzen.
  5. Perencompote
  6. De peren schillen en in partjes snijden.
  7. Deze partjes zachtjes in boter bakken, de suiker en de citroenschil toevoegen.
  8. Als laatste de wijn toevoegen.
  9. Vanille-ijs
  10. room, melk en vanillestokje 20 minuten laten trekken
  11. de eierdooiers loskloppen met de suiker en wat citroensap
  12. de hete room/melk toevoegen aan de dooiers en laten binden. Niet koken.
  13. laten afkoelen en in de ijsmachine draaien.
  14. Amandelkrokant
  15. het amandelschaafsel aanmaken met suiker (ong. 5Ogr.) en de eiwitten
  16. uitsmeren op een bakmatje en afbakken op 1 9Ogr.
  17. laten afkoelen en breken of met de deegroller gruis maken.

presentatie

  1. de donuts frituren op 1 6Ogr. op keukenpapier laten uitlekken.
  2. de donuts door de kaneelsuiker (suiker met kaneelpoeder naar smaak) halen.
  3. het ijs, de perencompote en de donut op een (koud) bord naar smaak schikken en versieren met het amandelkrokant.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten