
hoofdingrediënten
donuts - deeg 1
60
g
water op kamertemperatuur
7
g
droge gist
75
g
bloem
donuts - deeg 2
7
g
droge gist
15
g
melk op kamertemperatuur
25
g
suiker
5
g
zout
145
g
bloem
3
st
eierdooiers
50
g
gesmolten boter
perencompote
5
st
handperen (doyenné du commise of conférence)
1
dl
witte wijn
1
st
schepje suiker
1
st
citroenschil
100
g
amandelschaafsel
suiker
2
st
eiwitten
vanille-ijs
7½
dl
ongezoete room
2½
dl
melk
1
st
vanillestokje
7
st
eierdooiers
200
g
suiker
citroensap
bereiding
- Donuts
- Maak met de ingrediënten van deeg 1 een voordeeg en laat dit rijzen tot het verdubbeld is.
- Voeg voor deeg 2 de bloem, de suiker en het zout bij elkaar. Dan de melk met gist, de boter en de eierdooiers toevoegen en alles mengen met het gerezen voordeeg tot een homogene massa.
- Het deeg uitrollen, uitsteken met een (kleine) ronde steker en laten rijzen.
- Perencompote
- De peren schillen en in partjes snijden.
- Deze partjes zachtjes in boter bakken, de suiker en de citroenschil toevoegen.
- Als laatste de wijn toevoegen.
- Vanille-ijs
- room, melk en vanillestokje 20 minuten laten trekken
- de eierdooiers loskloppen met de suiker en wat citroensap
- de hete room/melk toevoegen aan de dooiers en laten binden. Niet koken.
- laten afkoelen en in de ijsmachine draaien.
- Amandelkrokant
- het amandelschaafsel aanmaken met suiker (ong. 5Ogr.) en de eiwitten
- uitsmeren op een bakmatje en afbakken op 1 9Ogr.
- laten afkoelen en breken of met de deegroller gruis maken.
presentatie
- de donuts frituren op 1 6Ogr. op keukenpapier laten uitlekken.
- de donuts door de kaneelsuiker (suiker met kaneelpoeder naar smaak) halen.
- het ijs, de perencompote en de donut op een (koud) bord naar smaak schikken en versieren met het amandelkrokant.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


