Voorgerecht

In olie gebakken asperges met Spinaziesalade en Papajasalsa

menu: april 2006

14 personen

hoofdingrediënten

28
st
groene asperges
zout
suiker

papajasalsa

1
st
grote papaja
1
bs
bosuitjes
1
st
rode chilipeper
1
st
limoen (sap)
3
tl
honing

spinaziesalade

500
g
jonge bladspinazie
2
el
sherryedik
2
tl
honing
1
el
milde mosterd
peper en zout
dl
druivenpitolie
gembersiroop
2
st
eiwit
pankomeel

bereiding

  1. Was de asperges, schil ze en kook ze kort (2 min.) in lichtgezouten water. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken.
  2. Schil voor de salsa de papaja’s, halveer ze, verwijder het zaad en snij ze in kleine blokjes.
  3. Was de bosuitjes en chilipeper, snij ze in dunne ringetjes en schep ze door de papaja. Breng de salsa op smaak met limoensap en honing.
  4. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was en droog ze.
  5. Roer voor de dressing de edik, honing, mosterd door elkaar. Voeg de olie al kloppende eerst druppelsgewijs en daarna in een dun straaltje eraan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Wentel de asperges vlak voor het bakken eerst door het eiwit en vervolgens door het pankomeel. Leg ze op keukenpapier.
  7. Arachideolie in een pan verhitten. Gebruik zoveel olie, dat de asperges ruim in de olie liggen.
  8. Bak de asperges met een paar tegelijk tot ze goudbruin en knapperig zijn. Hou ze warm.

presentatie

  1. Schep de dressing door de spinazie en leg een beetje in het midden op een bord. Leg hierover een tweetal asperges en een beetje salsa.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten