Nagerecht

IJssoufflé met frambozen en hazelnoten kletskop

menu: september 2006

14 personen

hoofdingrediënten

240
g
eiwit
400
g
witte basterdsuiker
½
l
frambozencoulis
½
l
slagroom

saus

½
l
frambozencoulis
suiker naar smaak
2
st
ds frambozen
1
st
ds mint

kletskop

100
g
witte basterdsuiker
20
g
water
25
g
zachte roomboter
50
g
bloem
25
g
gemalen hazelnoten
1
mp
kaneel
zout

bereiding

  1. De eiwitten zeer stijf slaan en geleidelijk de basterdsuiker toevoegen
  2. De coulis er voorzichtig bijvoegen en omscheppen
  3. De slagroom stijf kloppen en erdoor scheppen
  4. In ringen (met cellofaan) scheppen en invriezen
  5. Alle ingrediënten voor de kletskop, behalve de hazelnoten, in de magimix fijn draaien. De noten toevoegen en nog even kort laten draaien
  6. Het deeg dun uitrollen op een bakmat en afbakken op 160 graden ong. 12 min.
  7. Voor de saus de coulis met suiker iets laten inkoken en afkoelen

presentatie

  1. Een spiegel van saus maken op een koud bord
  2. In het midden de ijssoufflé plaatsen
  3. Daarop 3 framboosjes, een kletskop en een blaadje mint

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten