Amuse
Hollandse garnalen met granny Smith salade en avocado-korianderschuim
menu: januari 2011
14 personen

hoofdingrediënten
500
g
hollandse garnalen, ongepeld
olijfolie, goede kwaliteit
1
st
limoen
peper en zout
appelsalade
2
st
granny smith, brunoise
olijfolie
peper en zeezout
avocadoschuim
2
st
avocado, goed gerijpt
2
el
korianderblaadjes
1
st
limoen
2
el
witte wijnazijn
3
dl
koksroom
1
bl
gelatine, geweekt in koud water
koriander
1
st
limoen
bereiding
- Pel de garnalen en breng op smaak met een beetje olijfolie, rasp en sap van de limoen en wat peper en zout.
- Vermeng de appelbrunoise met een beetje olijfolie en peper en zout.
- Avocadoschuim: Maal in de keukenmachine de avocado samen met de koriander, sap van limoen en azijn fijn.
- Verwarm een deel van de koksroom en los hierin de geweekte gelatine op.
- Vermeng met de avocadopuree en de rest van de koksroom en breng op smaak met peper en zout.
- Zeef dit alles en giet het in een kidde van 0,5 l en belucht met 2 patronen( de fles naar beneden houden) en schud daarna een paar keer en zet weg tot gebruik.
presentatie
- Schep in een amuseglaasje een laagje appelsalade er schep er wat garnaaltjes bovenop.
- Spuit er wat schuim op en garneer af met limoenrasp en een korianderblaadje.
- Serveer direct uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


