Amuse

Hollandse garnalen met granny Smith salade en avocado-korianderschuim

menu: januari 2011

14 personen

hoofdingrediënten

500
g
hollandse garnalen, ongepeld
olijfolie, goede kwaliteit
1
st
limoen
peper en zout

appelsalade

2
st
granny smith, brunoise
olijfolie
peper en zeezout

avocadoschuim

2
st
avocado, goed gerijpt
2
el
korianderblaadjes
1
st
limoen
2
el
witte wijnazijn
3
dl
koksroom
1
bl
gelatine, geweekt in koud water
koriander
1
st
limoen

bereiding

  1. Pel de garnalen en breng op smaak met een beetje olijfolie, rasp en sap van de limoen en wat peper en zout.
  2. Vermeng de appelbrunoise met een beetje olijfolie en peper en zout.
  3. Avocadoschuim: Maal in de keukenmachine de avocado samen met de koriander, sap van limoen en azijn fijn.
  4. Verwarm een deel van de koksroom en los hierin de geweekte gelatine op.
  5. Vermeng met de avocadopuree en de rest van de koksroom en breng op smaak met peper en zout.
  6. Zeef dit alles en giet het in een kidde van 0,5 l en belucht met 2 patronen( de fles naar beneden houden) en schud daarna een paar keer en zet weg tot gebruik.

presentatie

  1. Schep in een amuseglaasje een laagje appelsalade er schep er wat garnaaltjes bovenop.
  2. Spuit er wat schuim op en garneer af met limoenrasp en een korianderblaadje.
  3. Serveer direct uit.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten