
hoofdingrediënten
1
kg
witte asperges
2
st
meiknolletjes
2
l
kippenbouillon
200
g
gerookte zalm in dunne reepjes
4
el
gehakte kervel
4
el
fijngesneden bieslook
bereiding
- Was de asperges, schil ze en verwijder de harde uiteinden.
- Breng de schillen en de afsnijdsels met de bouillon aan de kook en laat 30 minuten trekken.
- Zeef de bouillon.
- Snijd de asperges in stukken van 2 cm en houd de aspergepunten apart.
- Snijd de meiknol brunoise.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg de aspergestukjes toe en laat ze beetgaar worden.
- Voeg de laatste minuten de aspergepunten en de meiknolletjes toe tot ze ook beetgaar zijn.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
presentatie
- Verdeel de kervel, bieslook en gerookte zalmreepjes in een kopje.
- Giet hierover de warme bouillon en serveer uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


