Amuse

Hammouse met witte asperges en eivinaigrette

menu: mei 2017

14 personen

hoofdingrediënten

achterham, Serranoham, witte asperges

hammousse

300
g
gekookte achterham
100
g
serrano ham
1,5
dl
kalfsfond
1,5
dl
room
15
ml
cognac
15
ml
port
peper, cayennepeper

garnering

2
pl
serranoham
1/4
bs
kervel

vinaigrette

1
st
ei
3
tk
kervel
3
tk
platte peterselie
0,45
dl
witte wijnazijn
1,2
dl
olijfolie extra vergine
peper en zout

asperges

7
st
witte asperges

bereiding

  1. Hammousse: Snijd de gekookte achterham en Serranoham in stukjes. Houd 2 plakken Serranoham achter om te drogen voor de garnering.
  2. Doe de stukjes ham samen met de kalfsfond, cognac en port in een foodprocessor en maal fijn.
  3. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel dit door het hammengsel.
  4. Breng op smaak met peper en/of cayennepeper.
  5. Vul een spuitzak, voorzien van een gladde spuitmond, met dit mengsel en leg koel weg.
  6. Garnering: Droog de plakken Serranoham tussen twee bakmatjes in een oven van 180ºC (10-15 minuten). Verkruimel vervolgens de plakjes. 
  7. Vinaigrette: Kook het ei 10 minuten en dompel dit daarna direkt in koud water. Pel het ei en snijd in kleine stukjes.
  8. Pluk de blaadjes van de kervel- en peterselietakjes en hak deze fijn.
  9. Maak een vinaigrette van de ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Asperges: Schil de asperges, snijd een stukje van de houtige onderkant af en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  11. Snijd de asperges in kleine stukjes. 

presentatie

  1. Spuit in de amuseglaasjes een laagje hammousse.
  2. Verdeel de stukjes asperges hierover.
  3. Verdeel over de stukjes asperge wat eivinaigrette.
  4. Garneer met verkruimelde Serranoham en een takje kervel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Klein Steenberg – Chardonnay, Magali - Signature

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten