Soep

Gulyás leves - Goelasj soep

menu: november 2003

14 personen

hoofdingrediënten

2
st
schenkels
1
kg
soepvlees
1
st
blikje tomatenpuree
3
l
water
1
st
prei, fijngesneden
3
st
uien, in vieren gesneden
1
st
winterwortel, in grove stukken
3
bl
laurier
6
st
peperkorrels, gekneusd
peterseliestelen
2
tn
knoflook
st
grote ui
750
g
schenkelvlees
100
g
reuzel
2
tn
knoflook
2
el
hongaarse paprikapoeder (scherp)
st
winterwortel (zonder kern)
2
st
rode paprika’s
4
st
tomaten
1
st
afgestreken theelepel gedroogde majoraan
2
l
runderbouillon (zie boven)
5
st
grote aardappelen
zout, witte peper
hongaarse paprikapoeder
bruin boerenbrood

bereiding

  1. Laat de schenkels in de oven goed bruinen en voeg het soepvlees toe. Doe er ook de tomatenpuree bij en laat die ontzuren. Doe nu alles over in een snelkookpan en giet er het water bij. Breng het aan de kook en schuim het af. Doe er vervolgens de prei, uien, winterwortel, laurier, peperkorrels, peterseliestelen en knoflook bij. Doe het deksel op de snelkookpan en laat het 5 kwartier gaan. Zeef en ontvet de bouillon en kook ze tot 2 liter in.
  2. Pel de ui en snijd ze fijn. Snijd het schenkelvlees in dobbel-steentjes. Smelt de reuzel in een grote soeppan. Voeg de ui toe en laat ze lichtbruin aan fruiten. Fruit de geperste knoflook op het laatst even mee. Roer er dan de Hongaarse paprika-poeder door en schep het schenkelvlees erdoor. Laat het geheel, met het deksel op de pan ca 15 minuten smoren.Schrap de winterwortel, verwijder de kern en snijd ze klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ze klein. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees klein. Doe dan de wortel, paprika, tomaat en de majoraan bij het vlees en laat het even gaan. Voeg dan de hete runderbouillon toe en de soep ca 1 uur zachtjes door laten koken.Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes. Voeg ze na het uur bij de soep met nog een scheut water. Proef de soep af en kruid ze zo nodig bij met zout, witte peper en Hongaarse paprikapoeder. Laat ze nu nog ca 30 minuten koken tot de aardappelen en het vlees gaar zijn geworden.

presentatie

  1. Serveer de hete soep in warme borden. Geef er bruin boerenbrood bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten