
hoofdingrediënten
2
stng
bleekselderij
1,5
st
groene paprika
2
st
komkommer
1
st
groene chilipeper
3
tn
knoflook
1
tl
suiker
150
g
walnoten
200
g
spinazie
1/2
bs
basilicumblad
3
tk
peterselie
0,6
dl
sherry azijn
2,5
dl
olijfolie
40
g
griekse yoghurt
4,5
dl
water
250
g
ijsblokjes
2
tl
zout
peper
Croutons
4
pl
casinobrood zonder korst
2
el
olijfolie
zout
Presentatie
1
st
komkommer
bereiding
- Zet de borden in de koeling
- Croutons: Verwarm de oven voor op 190 gr.
- Snijd het casinobrood in blokjes van 2 cm.
- Wentel de blokjes door wat olie met daarin een beetje zout.
- Verdeel de blokjes op een bakplaat en bak ze circa 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Gazpacho: Hak de bleekselderij, paprika, komkommer, chilipeper en knoflook grof en pluk de blaadjes van de basilicum takjes.
- Doe alles in de blender en voeg suiker, walnoten, spinazie, basilicum, peterselie, azijn, olie, yoghurt, het grootste deel van het water, zout en witte peper toe.
- Pureer de soep glad.
- Doe er eventueel nog wat water bij tot de soep de gewenste dikte heeft.
- Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep in de blender zitten tot gebruik!
- Snij van de komkommer mooie lange linten met de snijmachine of een dunschiller.
- Serveer de soep daarna gelijk uit.
presentatie
Doe de soep in een diep rond bord en versier met de croutons en linten komkommer.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Château du Seuil Blanc, Lois


