Soep

Groene Gazpacho

menu: juni 2014

14 personen

hoofdingrediënten

2
stng
bleekselderij
1,5
st
groene paprika
2
st
komkommer
1
st
groene chilipeper
3
tn
knoflook
1
tl
suiker
150
g
walnoten
200
g
spinazie
1/2
bs
basilicumblad
3
tk
peterselie
0,6
dl
sherry azijn
2,5
dl
olijfolie
40
g
griekse yoghurt
4,5
dl
water
250
g
ijsblokjes
2
tl
zout
peper

Croutons

4
pl
casinobrood zonder korst
2
el
olijfolie
zout

Presentatie

1
st
komkommer

bereiding

  1. Zet de borden in de koeling
  2. Croutons: Verwarm de oven voor op 190 gr. 
  3. Snijd het casinobrood in blokjes van 2 cm.
  4. Wentel de blokjes door wat olie met daarin een beetje zout.
  5. Verdeel de blokjes op een bakplaat en bak ze circa 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  6. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  7. Gazpacho: Hak de bleekselderij, paprika, komkommer, chilipeper en knoflook grof en pluk de blaadjes van de basilicum takjes.
  8. Doe alles in de blender en voeg suiker, walnoten, spinazie, basilicum, peterselie, azijn, olie, yoghurt, het grootste deel van het water, zout en witte peper toe.
  9. Pureer de soep glad.
  10. Doe er eventueel nog wat water bij tot de soep de gewenste dikte heeft.
  11. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Laat de soep in de blender zitten tot gebruik!
  12. Snij van de komkommer mooie lange linten met de snijmachine of een dunschiller.
  13. Serveer de soep daarna gelijk uit.

presentatie

Doe de soep in een diep rond bord en versier met de croutons en linten komkommer.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Château du Seuil Blanc, Lois

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten