Amuse

Groene aspergesoep met spinazie en een kwarteleitje

menu: april 2017

14 personen

hoofdingrediënten

Groene aspergesoep met spinazie

600
g
groene asperges
350
g
bladspinazie
2
tn
knoflook
1
st
sjalot
1,2
l
groentebouillon van poeder
14
st
kwarteleitjes
1
bk
tuinkers

bereiding

  1. Soep. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Was de groene asperges en snijd de houtige onderkant eraf. Snijd de asperges in stukjes. Was de spinazie en slinger deze droog. 
  2. Smelt wat boter in een soeppan. Bak hierin de knoflook en de sjalot. Voeg vervolgens de aspergestukjes toe. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken.
  3. Maak 1,2 liter groentebouillon en voeg deze vervolgens toe. 
  4. Laat de soep zachtjes koken totdat de asperges gaar zijn. 
  5. Kook de kwarteleitjes in 4 à 5 minuten hard. Spoel ze onder stromend water koud, pel en halveer ze. 
  6. Pureer de soep met de staafmixer.
  7. Breng op smaak met zout en peper.

 

 

 

presentatie

  1. Verdeel de soep over de voorverwarmde bolborden.
  2. Garneer met een kwarteleitje en tuinkers.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Villa Wolf – Pinot Blanc

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten