
hoofdingrediënten
Groene aspergesoep met spinazie
600
g
groene asperges
350
g
bladspinazie
2
tn
knoflook
1
st
sjalot
1,2
l
groentebouillon van poeder
14
st
kwarteleitjes
1
bk
tuinkers
bereiding
- Soep. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Was de groene asperges en snijd de houtige onderkant eraf. Snijd de asperges in stukjes. Was de spinazie en slinger deze droog.
- Smelt wat boter in een soeppan. Bak hierin de knoflook en de sjalot. Voeg vervolgens de aspergestukjes toe. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken.
- Maak 1,2 liter groentebouillon en voeg deze vervolgens toe.
- Laat de soep zachtjes koken totdat de asperges gaar zijn.
- Kook de kwarteleitjes in 4 à 5 minuten hard. Spoel ze onder stromend water koud, pel en halveer ze.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper.
presentatie
- Verdeel de soep over de voorverwarmde bolborden.
- Garneer met een kwarteleitje en tuinkers.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Villa Wolf – Pinot Blanc


