Amuse

Glaasje met geitenkaasmousse met paprikagelei en bladerdeegstengel

menu: maart 2017

14 personen

hoofdingrediënten

geitenkaas met honing

geitenkaasmousse

350
g
geitenkaas met honing (bettine)
2
dl
slagroom

kruidenolie

15
g
basilicum
15
g
kervel
15
g
platte peterselie
1
dl
zonnebloemolie
peper en zout

paprikagelei

scheutje olijfolie
1
st
sjalot
2
st
rode punt paprika
3,5
dl
water
2
el
suiker
2
bl
gelatine
peper en zout

bladerdeegstengels

2
pl
bladerdeeg
eidooier
grof zeezout

bereiding

  1. Geitenkaasmousse: Verwarm de geitenkaas licht en roer deze glad met de handmixer.
  2. Klop de slagroom lobbig, schep deze door de geitenkaas en spuit het mengsel in glaasjes.
  3. Kruidenolie: Blancheer de kruiden en laat goed uitlekken.
  4. Pureer de kruiden met de olie in de blender.
  5. Schep voorzichtig wat kruidenolie door de geitenkaasmousse zodat er een gemarmerd effect ontstaat.
  6. Paprikagelei: Week de gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
  7. Snipper het sjalotje fijn en fruit aan in de olijfolie.
  8. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in blokjes, voeg toe en laat zachtjes meefruiten.
  9. Giet het water erbij, voeg de suiker toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
  10. Pureer het mengsel met de staafmixer en passeer door een grove zeef.
  11. Verwarm opnieuw en voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe aan het mengsel.
  12. Breng op smaak met peper en zout.
  13. Breng het mengsel over in een spuitflacon met brede mond.
  14. Bladerdeegstengels: Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt eidooier en bestrooi met grof zout.
  15. Snijd in reepjes van 0,5 cm en bak goudbruin in een oven van 200ºC.

presentatie

  1. Zet de glaasjes met de geitenkaasmousse op een bordje.
  2. Spuit een laagje paprikagelei op de geitenkaasmousse.
  3. Steek in elk glaasje een bladerdeegstengel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Esperanza Rueda Verdejo-Viura, Sancerre Gué d’Argent

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten