Hoofdgerecht

Gevulde scharrelkipfilet met truffelsaus, krieltjes, dubbel gedopte tuinbonen

menu: mei 2007

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
scharrelkipfilet
1
st
ei
100
g
gekookte ham in blokjes gesneden
1
el
truffeltapenade
14
pl
bacon
14
st
cocktail prikkers
50
g
geklaarde boter
peper
zout

saus

2
st
sjalotjes gesnipperd
2
tn
knoflook
scheutje cognac
4
dl
gevogeltefond
3
dl
slagroom
3
el
truffeltapenade
scheutje truffelolie
peper
zout
1,5
kg
krieltjes
2
kg
verse tuinbonen
boter
½
ui, gesnipperd
50
g
bacon (dikke plak van ongeveer 3mm in kleine blokjes snijden)
bonenkruid

bereiding

  1. De filets bijsnijden en alleen het dikke gedeelte overhouden zodat je er straks bij het uitserveren 3 tot 4 mooie plakjes van kunt snijden. De afsnijdsels zijn voor de vulling.
  2. De filets aan de zijkant horizontaal insnijden, zodat er een zakje ontstaat.
  3. Afsnijdsels kleinsnijden, cutteren met ham en daarna tapenade toevoegen.
  4. Ei loskloppen en zoveel ei toevoegen totdat er een dikke farce ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout.
  5. De filets met deze farce vullen m.b.v. een spuitzak.
  6. Omwikkelen met een plakje bacon en vastprikken met een cocktailprikker.
  7. Boter verwarmen en filets aanbakken.
  8. Bij gebruik van de Rational oven: instellen op 160 °C,vochtigheid 35 %,de kerntemperatuur op 70°C . Als de kerntemperatuur bereikt is, is het vlees gaar. Bij de traditionele oven op 180 °C. Voorverwarmen en filets hierin 15 minuten laten garen.
  9. Saus. Sjalot en knoflook fruiten in boter en flamberen met cognac, daarna fond toevoegen. Laat de fond inkoken. Voeg de room toe en laat de saus nogmaals inkoken. Zeef de saus en kook in tot de gewenste dikte en smaak is ontstaan. Voeg vlak voor het uitserveren truffeltapenade toe. Breng op smaak met zout en peper en monteer met wat truffelolie.
  10. Krieltjes gaar koken met wat zout.
  11. Dop de tuinbonen en kook ze 2 minuten. Bonen van velletje ontdoen(dubbel doppen) en uit laten lekken.
  12. In een pan met iets boter de bacon licht bakken en ui toevoegen.
  13. Voeg voorzichtig de boontjes toe en laat ze ongeveer 5 minuten garen.
  14. Op smaak brengen met peper, zout en bonenkruid.

presentatie

  1. Leg op ieder bord een spiegeltje van saus en daarop enkele tranches gevulde scharrelkipfilet.
  2. Garneer af met de tuinboontjes en krieltjes.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten