
hoofdingrediënten
1,2
kg
kabeljauwfilet, zonder vel
gemberwortel (3 cm)
½
bs
lente-uitjes
0,7
dl
chinese kookwijn (shaoxing)
2
tl
aardappelzetmeel
zout
300
g
witte pandan rijst
Saus
0,6
dl
arachideolie
4
tn
knoflook
0,5
dl
lichte sojasaus (pearl river light soy)
2,5
dl
kippenbouillon (poeder)
30
g
suiker
1
dl
chinese kookwijn (shaoxing)
3
tl
donkere sojasaus (paddenstoelen)
25
g
black bean pasta
2
el
sesamolie
zout
allesbinder
bereiding
- Saus: Verhit een flinke scheut arachideolie in een sauspan.
- Fruit de geperste knoflook in de olie. (niet bruin)
- De sojasaus, kippenbouillon, zout, suiker, kookwijn, donkere sojasaus inkoken tot 4 dl, daarna de blackbeanpasta toevoegen en even laten meekoken.
- Bind de saus eventueel met allesbinder.
- Breng op smaak met de sesamolie een voor uitserveren goed doorkloppen met een garde.
- Kabeljauw: Maak de kabeljauw schoon en verwijder eventuele graten.
- De kabeljauw marineren met een mengsel van Chinese kookwijn, zout, geraspte gember en 1 tl aardappelzetmeel.
- De lente-ui in zeer fijne reepjes snijden voor de garnering.
- Bereid de rijst conform de aanwijzing op de verpakking en houd warm tot doorgeven.
- Voor uitserveren de kabeljauw in 14 moten snijden en in de gaatjesschaal van de Rational leggen.
- Leg hier wat blackbeansaus over. ( ongeveer 1 dl)
- Stoom de kabeljauw à la minute in de Rational ongeveer 6 minuten op 100°C en 80% vocht.
- Controleer op gaarheid!! N.B. Indien de RATIONAL een geluidssignaal geeft, altijd knop (8) even ingedrukt houden (Continue).
- Druk op aan (1). Stel de tijd in op CONTINUE door knop (8) even ingedrukt te houden.
- Stel de temperatuur (6) in op 100°C met knop (19).
- Druk op het rode vak (5) en druk op de druppel (2) om vocht toe te voegen (deze moet knipperen).
- Voeg 80% vocht toe door tegelijkertijd op toets (4) en (5) te drukken en draai met knop (19) om het percentage vocht in te stellen.
- Druk op de druppel 2 (deze moet niet meer knipperen).
- Ventilator op halve snelheid instellen (knop 17).
- Stoom de kabeljauw 6 minuten (eventueel instelbaar via knop (8/19)).
presentatie
- Leg de kabeljauw in het midden van het bord.
- Leg een klein bolletje rijst naast de kabeljauw.
- Nappeer wat blackbeansauce rondom de kabeljauw en garneer met gesnipperde lente-ui.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


