Tussengerecht

Gestoomde kabeljauw met blackbeansauce

menu: januari 2013

14 personen

hoofdingrediënten

1,2
kg
kabeljauwfilet, zonder vel
gemberwortel (3 cm)
½
bs
lente-uitjes
0,7
dl
chinese kookwijn (shaoxing)
2
tl
aardappelzetmeel
zout
300
g
witte pandan rijst

Saus

0,6
dl
arachideolie
4
tn
knoflook
0,5
dl
lichte sojasaus (pearl river light soy)
2,5
dl
kippenbouillon (poeder)
30
g
suiker
1
dl
chinese kookwijn (shaoxing)
3
tl
donkere sojasaus (paddenstoelen)
25
g
black bean pasta
2
el
sesamolie
zout
allesbinder

bereiding

  1. Saus: Verhit een flinke scheut arachideolie in een sauspan.
  2. Fruit de geperste knoflook in de olie. (niet bruin)
  3. De sojasaus, kippenbouillon, zout, suiker, kookwijn, donkere sojasaus inkoken tot 4 dl, daarna de blackbeanpasta toevoegen en even laten meekoken.
  4. Bind de saus eventueel met allesbinder.
  5. Breng op smaak met de sesamolie een voor uitserveren goed doorkloppen met een garde.
  6. Kabeljauw: Maak de kabeljauw schoon en verwijder eventuele graten.
  7. De kabeljauw marineren met een mengsel van Chinese kookwijn, zout, geraspte gember en 1 tl aardappelzetmeel.
  8. De lente-ui in zeer fijne reepjes snijden voor de garnering.
  9. Bereid de rijst conform de aanwijzing op de verpakking en houd warm tot doorgeven.
  10. Voor uitserveren de kabeljauw in 14 moten snijden en in de gaatjesschaal van de Rational leggen.
  11. Leg hier wat blackbeansaus over. ( ongeveer 1 dl)
  12. Stoom de kabeljauw à la minute in de Rational ongeveer 6 minuten op 100°C en 80% vocht.
  13. Controleer op gaarheid!! N.B. Indien de RATIONAL een geluidssignaal geeft, altijd knop (8) even ingedrukt houden (Continue).
  14. Druk op aan (1). Stel de tijd in op CONTINUE door knop (8) even ingedrukt te houden.
  15. Stel de temperatuur (6) in op 100°C met knop (19).
  16. Druk op het rode vak (5) en druk op de druppel (2) om vocht toe te voegen (deze moet knipperen).
  17. Voeg 80% vocht toe door tegelijkertijd op toets (4) en (5) te drukken en draai met knop (19) om het percentage vocht in te stellen.
  18. Druk op de druppel 2 (deze moet niet meer knipperen).
  19. Ventilator op halve snelheid instellen (knop 17).
  20. Stoom de kabeljauw 6 minuten (eventueel instelbaar via knop (8/19)).

presentatie

  1. Leg de kabeljauw in het midden van het bord.
  2. Leg een klein bolletje rijst naast de kabeljauw.
  3. Nappeer wat blackbeansauce rondom de kabeljauw en garneer met gesnipperde lente-ui.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten