Hoofdgerecht

Gestoofde Kalfssukade met een Andijviestamppotje

menu: januari 2006

14 personen

hoofdingrediënten

1600
g
kalfssukade aan één stuk
l
kalfsbouillon
4
tn
knoflook
3
st
gesnipperde sjalotjes
3
bl
laurier
st
glas rode wijn
peper en zout
14
pl
ontbijtspek

stamppotje

250
g
gesneden andijvie
75
g
spekblokjes
10
st
aardappelen
scheutje melk
boter

bereiding

  1. LET OP TIJDIG MET HET VLEES BEGINNEN. HET MOET LANG OP STAAN.
  2. Braad het vlees aan beide kanten mooi bruin, kruid met peper en zout en neem het uit de pan.
  3. Blus de jus met de rode wijn.
  4. Voeg sjalot, knoflook en laurier toe, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  5. Leg het vlees weer in het vocht en laat het heel gaar stoven op matig vuur of in een matig warme oven.
  6. Bak de spekblokjes uit. Bak de plakken ontbijtspek knapperig.
  7. Haal het gare vlees uit de pan en snijd het in 10 plakken en terugleggen in een beetje stoofvocht.
  8. Giet de rest van het stoofvocht door een zeef, kook het in tot sausdikte en monteer met wat koude boter. Hierna niet meer laten koken.
  9. De andijvie klein snijden, wassen en goed drogen.
  10. kook de aardappelen, giet ze af en stoom ze goed droog.
  11. Vlak voor de uitgifte stamp de aardappelen en meng er de uitgebakken spekblokjes en de andijvie door. Doe er een flinke klont boter en een scheut melk bij en smaak af.

presentatie

  1. Leg het stamppotje in het midden van een warm bord. Leg het vlees ertegen aan, giet de saus er omheen en gameer met het uitgebakken spekplakje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten